Oljeservice- og akvakulturselskapet Endur melder i en børsmelding mandag at det planlegger en rettet emisjon, som vil gi selskapet et bruttoproveny på 100 millioner kroner.

I meldingen opplyser selskapet at antallet nye aksjer som utstedes etter emisjonen avhenger av den endelige tegningskursen i emisjonen.

Forhåndstegnet for 30 mill.

Middelborg Invest as (investor Kristian G. Lundkvist), Tigerstaden Marine as (investor Ketil Skorstad), Songa Investments as (Arne Blystad), Eikeland Holding as (fem millioner kroner hver), Eagle as (heleid av COO Nils Hoff – 0,5 millioner kroner) og andre investorer, inkludert enkelte eksisterende aksjonærer i Endúr, har forhåndstegnet tilbudsaksjer for til sammen omkring 30 millioner kroner, går det frem av meldingen.

Dersom den rettede emisjonen overtegnes, vil disse investorenes allokering reduseres på samme måte som for øvrige tegnere, skriver selskapet.

Inngikk fusjon

For ti dager siden meldte selskapet at det har inngått en fusjonsavtale med Oceano. Bruttoprovenyet fra emisjonen nå skal ifølge meldingen brukes til å «tilføre det fusjonerte selskapet en god kapitalbase for videre konsolidering i tillegg til å sikre sunn finansiering av dagens arbeidskapitalbehov».

Sparebank 1 Markets er ansatt som hovedtilrettelegger av emisjonen. Meglerhuset Norne Securities skal bistå.

Det Bergensbaserte selskapet er notert på Oslo Børs og endte dagen ned over 14 prosent til kurs 2,3 kroner. Selskapet har en markedsverdi på børsen på 489,1 millioner kroner. Så sent som 18. juni ble aksjen handlet til under én krone. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.