Tørrlastrederiet 2020 Bulkers endte opp med resultat etter skatt på 21,6 millioner dollar i tredje kvartal, mot 4,8 millioner dollar samme periode i fjor. Samtidig endte de totale driftsinntektene på 32,8 millioner dollar, sammenlignet med 15,7 millioner samme periode i fjor.

Driftsresultatet til selskapet var på 24,1 millioner dollar i tredje kvartal, sammenlignet med 7,7 millioner dollar i tredje kvartal i 2020.

Tor Olav Trøim er største eier i 2020 Bulkers, og kontrollerer nær en fjerdedel av aksjene gjennom Drew Holdings. Trøims aksjer er verdt oppunder 700 millioner kroner. Nest største aksjonær er toppsjef Magnus Halvorsen, som sitter på aksjer verdt nær 200 millioner kroner.

Trøim solgte seg litt ned i selskapet tidligere i år, for å få inn den amerikanske Koch-familien, som er god for flere hundre milliarder kroner, inn på eiersiden. Koch Industries er nå tredje største aksjonær.

I kvartalsrapporten skriver tørrlastrederiet at de betaler 0,97 dollar per aksje til aksjonærene i utbytte i tredje kvartal, som tilsvarer rundt 27 prosent av den årlige avkastningen. Så langt har 2020 Bulkers returnert 38 prosent av den totale innbetalte egenkapitalen til aksjonærene, ifølge rapporten.

Den sterke veksten i høst sammenlignet med fjoråret, kan ifølge selskapet blant annet tilskrives sterk vekst i jernmalmeksporten, særlig ut av Brasil og Australia. I tillegg tok eksporten av kull seg opp fra USA og Canada som følge av høye gasspriser, hvor mye gikk til Asia og Kina som avstår fra å kjøpe australsk kull. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.