Mandag meldte Entra-styret at nivået på Castellums frivillige tilbud på kontanter og aksjer i Entra fremdeles ikke er godt nok.

Entra-styret varsler imidlertid at det vil søke å «avklare om betingelsene for en potensiell transaksjon med Castellum kan forbedres til et forslag som Styret kan anbefale».

Styret åpnet imidlertid er for å diskutere initiativer som kan skape aksjonærverdi.

– Etter at man mottok henvendelsene fra hhv. Castellum og Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) i november, har styret vurdert alternative strategiske muligheter for Selskapet og er innstilt på å forfølge de prosesser som fortsatt er relevante. Dersom en klart verdiskapende transaksjon med Castellum eller andre parter er tilgjengelig, vil styret vurdere hvordan en slik transaksjon best kan struktureres og gjennomføres, sier styreleder Siri Hatlen, før hun legger til:

– Dette kan innebære alternative transaksjonsstrukturer til et frivillig tilbud på Entras aksjer. Styrets mål er å utvikle aksjonærverdiene og å gjøre det som er i Selskapets og aksjonærenes felles interesse. Styret har som mål å konkludere på hva man mener er den beste veien videre for Entra innen 21. desember 2020, sier Siri Hatlen, styreleder i Entra.

Verdivurdering og budkrangel

Onsdag i forrige uke meldte SBB at det trekker tilbake sitt oppkjøpsbud på Entra. Den svenske eiendomsutvikleren varslet i slutten av november at den ville by 165 kroner per aksje, noe som verdsatte Entra til drøyt 30 milliarder kroner.

Noen dager senere kastet den svenske konkurrenten Castellum seg inn i kampen med et bud på 170,86 kroner per aksje. SBB sto på sitt og mente budet deres var best, siden det utgjorde mer i rene kontanter til aksjonærene.

Men i forrige uke kastet SBB kortene, og kom samtidig med krass kritikk av prosessen.

– Vi får nonsense-forklaringer om at de konkurrerer med oss. Vi har samfunnsbygg og nesten bare barnehager i Norge. Selskapenes porteføljer utfyller hverandre godt, sa SBB-sjef Ilija Batljan til DN i forrige uke.

Entras styreleder Siri Hatlen svarte på uttalelsene til SBB i en børsmelding.

– Det er viktig for styret å understreke at SBB har fått samme tilgang til informasjon om Entra, i et datarom, som andre interessenter. SBB fikk også, som andre interessenter, tilbud om tilgang til Entras styre og ledelse, inkludert for å diskutere den oppdaterte verdivurderingen, sier Hatlen i børsmeldingen.

Gigant med aksjehamstring

Samtidig har en tredje svensk eiendomsaktør – Balder – kjøpt seg opp til over ti prosent av aksjene i det norske eiendomsselskapet.

SBBs tilbaketrekking av budet kom samme dag som Entra la frem en ny verdivurdering, der deres portefølje av eiendommer er verdsatt til 56,5 milliarder kroner. Det er en betydelig økning fra en verdsettelse på 51,8 milliarder kroner ved utgangen av tredje kvartal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.