I en børsmelding torsdag ettermiddag formaliserer det svenske eiendomsselskapet Castellum budet på norske Entra som ble kommunisert før jul. Oslo Børs har dermed godkjent tilbudsdokumentet fra det svenske selskapet.

Ikke lenge etterpå melder Entra at det har mottatt budet, og at det skal gjennomgå tilbudsdokumentet sammen med sine rådgivere.

En anbefaling til selskapets aksjonærer vil komme senest 29. januar, skriver Entra i meldingen.

Tilbudsperioden for budet begynner i morgen, 8. januar, og strekker seg til 6. februar klokken 06.00. Castellum forbeholder seg retten til å utvide tilbudsperioden.

Budet på Entra lyder 186,19 kroner per aksje, skriver selskapet i en børsmelding torsdag. Budet er utformet som åtte Castellum-aksjer per 13 aksjer i Entra, samt 54,39 kroner per aksje i kontantbud.

Castellum fikk onsdag godkjennelse fra Oslo Børs til en sekundærnotering på Euronext Expand, tidligere Oslo Axess.

Venter med anbefaling

Den 21. desember varslet Entra-styret at det ville vente med å gi en anbefaling av Castellum-budet. Budet var ventet å bli lansert denne uken, og torsdag kom altså formaliseringen.

Samme dag sa Entra at det hadde grunn til å tro at andre forslag kunne bli fremmet før denne uken eller innen det tidspunktet de vil være forpliktet til å gi en anbefaling til aksjonærene.

Lille julaften varslet SBB så et nytt bud på 190 kroner aksjen, som det svenske selskapet sa at er ventet å bli formalisert i starten av januar i år.

SBB trakk seg – snudde

Det var SBB som startet budkampen i slutten av november, da de la inn et bud på 165 kroner per aksje. Selskapet hadde en vesentlig høyere kontantandel på drøye 115 kroner per aksje, sammenlignet med Castellum.

SBB hadde egentlig trukket seg fra prosessen med anklager om en rigget prosess. I midten av desember gjorde de en helomvending under forutsetning at de fikk tilgang på mer informasjon i due diligence-prosessen. Det sa styret i Entra ja til.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.