Kampen om det børsnoterte eiendomsselskapet Entra spisser seg nok en gang til.

Mens Entra-styret selv har satt en frist til mandag i neste uke med å finne en løsning på budkampen, meldtesvenske Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) seg på igjen onsdag formiddag - etter å ha trukket seg ut av budkampen i forrige uke.

SBB sendte onsdag morgen en liste med nye «due diligence»-punkter til styret i Entra.

Dette har selskapet, som styres av den tidligere Socialdemokraterna-politikeren Ilija Batljan, gjort etter å ha blitt kontaktet av aksjonærer som ser verdi i budet fra SBB.

Entra-aksjen rykket til på nyheten og steg nesten tre prosent onsdag formiddag.

SBB kommer i meldingen med oppfordring til aksjonærer om ikke å foreta seg noe med aksjene sine, og sier at det overveier et høyere bud på Entra.

Ifølge SBB vil selskapet vurdere et høyere bud på Entra dersom det får gjennomslag for sine «due diligence»-ønsker i styret. Disse kravene er blant annet et ønske om mer informasjon om den nye og oppdaterte verdivurderingen som styret i Entra offentliggjorde i forrige uke, samt totale leieinntekter.

Entra meldte i forrige uke at deres portefølje av eiendommer er verdsatt til 56,5 milliarder kroner, etter en ny verdivurdering foretatt av eksterne konsulenter. Det er en betydelig økning fra en verdsettelse på 51,8 milliarder kroner ved utgangen av tredje kvartal.

Kom med krass kritikk

Onsdag i forrige uke meldte SBB at det trekker tilbake sitt oppkjøpsbud på Entra. Den svenske eiendomsutvikleren varslet i slutten av november at den ville by 165 kroner per aksje, noe som verdsatte Entra til drøyt 30 milliarder kroner.

Noen dager senere kastet den svenske konkurrenten Castellum seg inn i kampen med et bud på 170,86 kroner per aksje. SBB sto på sitt og mente budet deres var best, siden det utgjorde mer i rene kontanter til aksjonærene

– Vi får nonsense-forklaringer om at de konkurrerer med oss. Vi har samfunnsbygg og nesten bare barnehager i Norge. Selskapenes porteføljer utfyller hverandre godt, sa SBB-sjef Ilija Batljan til DN i forrige uke.

Nå kan det heller se ut som SBB har snudd i saken.

Entras styreleder Siri Hatlen svarte på uttalelsene til SBB i en børsmelding.

– Det er viktig for styret å understreke at SBB har fått samme tilgang til informasjon om Entra, i et datarom, som andre interessenter. SBB fikk også, som andre interessenter, tilbud om tilgang til Entras styre og ledelse, inkludert for å diskutere den oppdaterte verdivurderingen, sier Hatlen i børsmeldingen.

Ville ikke anbefale bud

Mandag meldte Entra-styret at nivået på SBB-konkurrent Castellums frivillige tilbud på kontanter og aksjer i Entra fremdeles ikke er godt nok.

Entra-styret varsler imidlertid at det vil søke å «avklare om betingelsene for en potensiell transaksjon med Castellum kan forbedres til et forslag som Styret kan anbefale».

Styret åpnet imidlertid er for å diskutere initiativer som kan skape aksjonærverdi.

Ved siden av budene fra Castellum og SBB, har en tredje svensk eiendomsaktør, Balder, kjøpt seg opp til over ti prosent av aksjene i Entra.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.