Christian Sinding (45) styrer fra sin base i Zürich, Sveits, oppkjøpsfondet EQT Equity, avdelingen for EQTs aller største oppkjøp. Det kaster greit av seg.

Sindings norske investeringsselskap Baggins as, som deler navn med Ringenes Herre-figuren Bilbo Baggins, tjente 80 millioner kroner i fjor. Det er en fremgang på mer enn 25 prosent fra året før, og drives av mottatte utbytter.

Investeringsselskapet, som er heleiet av Sinding, har bygget en egenkapital på 264 millioner kroner. Sinding har eierandeler i blant andre selskapene Rakso Holding BV og Otto Invest BV, langsiktige aksjer for nesten 50 millioner kroner, samt kortere plasseringer på 94 millioner kroner. Mesteparten av de korte pengene er plassert i obligasjons- og kombinasjonsfond.

Ifølge DNs aksjonærregister satt Sinding ved årsskiftet med en post i Hallgruppen, et selskap som ble etablert av en annen oppkjøpstopp, Reynir Indahl, i 2015, og selger og leier ut plasthaller og telt. Sinding sitter også på noen aksjer i sportskjeden XXL, et selskap EQT tidligere eide. (Vilkår)