Pareto Securities nedgraderer anbefalingen på Equinor-aksjen til salg fra tidligere kjøp, samtidig som kursmålet nedjusteres til 170 kroner fra tidligere 300 kroner pr aksje, ifølge en analyse torsdag.

Meglerhuset mener markedet undervurderer påvirkningen et endret oljeprisklima har på Equinor, og fremhever at selskapets frie kontantstrøm er blitt redusert med mer enn 50 prosent fra oljepristoppen på 86 dollar pr fat for to måneder siden.

Videre viser Pareto til at Equinor har steget 15 prosent det siste året, mens sammenlignbare selskaper har falt, og i snitt har prestert på linje med et oljeprisfall på fem prosent.

Pareto Securities setter også nedgraderingen og kursmålsjusteringen i lys av meglerhusets reviderte oljeprisanslag til 71 dollar fatet for 2019.

Omsettes i all hast

Equinor-aksjen faller brått fra start og er ned 2,5 prosent.

Etter en drøy halvtime er aksjen klart mest omsatt for 175 millioner kroner og står således for over en tredjedel av omsetningen på 458 millioner kroner i hovedindeksen torsdag morgen.

Oslo Børs faller 0,67 prosent, mens oljeprisen er ned 0,17 prosent.

Siden forrige toppnotering for både Oslo Børs og Equinor har Equinor-aksjen falt 18 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: Hun var svensk. Så fikk formannen i Nordisk råd en idé
DN Julekalender 2018: Lucia som eksportvare.
00:00
Publisert: