DN har de siste dagene skrevet om hvordan investor Øystein Stray Spetalen har lastet opp med aksjer i olje- og gasselskapet Equinor.

I løpet av få dager sto investoren oppført med rundt 300.000 aksjer, som med dagens kurser var verdt rundt 90 millioner kroner.

Kvittet seg med 100.000 aksjer

Natt til torsdag viser ferske aksjonærlister fra Tekinvestor at Spetalens investeringsselskap Tycoon Industrier har kvittet seg med 100.000 aksjer i Equinor. Nå står selskapet hans oppført med 200.000 aksjer.

Med dagens Equinor-kurs tilsvarer det aksjer for rundt 62 millioner kroner.

Aksjonærlistene kommer med et par dagers etterslep. Det betyr at Spetalen kan ha redusert ytterligere eller økt i Equinor i løpet av de siste dagene. Endringene i aksjonærlistene kan også stamme fra andre finansielle transaksjoner.

Equinor prises nå til knappe 1000 milliarder kroner på Oslo Børs.

Falt kraftig siden nyttår

Aksjen nådde sitt høyeste punkt noensinne i august i fjor, parallelt med at gassprisene i Europa var på sitt mest ekstreme. Etter det falt aksjekursen tilbake litt og i sum beveget seg nokså sideveis – inntil for noen få uker siden.

Siden nyttår har Equinor-aksjen falt mer enn ni prosent. I samme periode har gassprisene fortsatt å falle.

Blant analytikerkorpset er det nå ti som anbefaler kjøp av aksjen, syv som anbefaler salg og 16 som har en holdanbefaling. 12-måneders kursmål er i snitt på 383,86 kroner per aksje. Onsdag sluttet aksjen til 309,6 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.