– Jeg mener avkastningen i år ligger på minus 40 millioner omtrent. Men jeg fikk et knallår i fjor med en avkastning på 86 millioner, så jeg velger å legge sammen årene å dele på to, så ser det ikke så ille ut, sier radioforhandler og investor Erling Neby.

Neby har bygget sin formue på import av Tivoli-radioer til Norge, og satt ved inngangen av året på aksjer til en markedsverdi på 243 millioner kroner.

– Det har vært mørkt altså, det har det. Jeg har ikke fått finregnet på det enda, har ikke hatt humør til å se på regnestykket engang. Men det er betydelig lavere enn indeksen, det er helt klart.

Investoren forteller at året begynte helt greit, men at de siste tre månedene har vært svært dårlige. I sin portefølje har han blant annet aksjer i Aker, ABG Sundal Collier og Kongsberg Automotive. Kongsberg Automotive har gjort det spesielt dårlig i år, og har falt 32 prosent på Oslo Børs.

Ville kjøpt mer

– Jeg har absolutt ikke et snev av panikk, jeg selger ikke en aksje. Jeg har faktisk kjøpt meg litt opp i B2 Holding, og hvis jeg hadde hatt mer penger til overs ville jeg kjøpt mer. Det er mange billige aksjer ute.

Neby forteller at han kommer til å sove godt og trygt.

– Jeg vet at markedet vil komme tilbake om det så tar en uke eller et år. Jeg har da vært med på markedsnedturer før.

I løpet av året fikk Neby et utbytte på 13 millioner kroner.

– Jeg trøster meg med at dette bare er parkometerpenger i forhold til hva de store gutta har tapt de siste månedene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se hva som skjedde da DN testet nye GoPro Hero 7, den nyeste utgaven av verdens mest populære aktivitetskamera
01:55
Publisert: