Steve Eisman ble viden kjent etter han ble portrettert i boken «The Big Short», som regissøren Adam McKay i 2015 gjorde til spillefilm. Da Eisman jobbet i hedgefondet Frontpoint Partners i 2007 var han en av de få som veddet imot bankene og tjente haugevis av penger på den amerikanske kreditt- og boligboblekollapsen i USA.

Han har fått kallenavnet Steve «Big Short» Eisman. Nå vedder han på kursfall i to britiske banker.

– Corbyn er en trotskist

Eisman er i dag forvalter i Neuberger Berman Group. Han tror britene vil forlate EU uten en avtale og ser på Storbritannia som en av de virkelig store risikoene. Det sa han på en konferanse i Dubai på søndag, men ville ikke avsløre navnet på de to bankene han skal ha shortet.

Eisman venter at den britiske regjeringen vil bli enige om å forlate EU, men at parlamentet trolig vil avvise avtalen etter det.

– Jeg shorter to aksjer i Storbritannia, men jeg har en dataskjerm med rundt 50, og jeg kan kanskje shorte alle 50 hvis jeg tror Jeremy Corbyn blir statsminister. Corbyn er en trotskist. Jeg kan en del om trotskistene og jeg vet at du ikke vil være investert i Storbritannia hvis en trotskist er statsminister, sa han, ifølge Bloomberg Markets.

En trotskist er en tilhenger av den politiske ideologien trotskisme som oppsto i forbindelse med Leo Trotskijs kritikk av Sovjetunionen. Etter Trotskij død har trotskismen hatt en viss innflytelse i enkelte sosialistiske og kommunistiske partier i verden, blant annet i britiske Labour Party der Jeremy Corbyn nå er leder.

Strategisk stillhet

Bloomberg skriver at Metro Bank og CYBG er de mest shortede aksjene i FTSE 350-indeksen som omfavner de 350 største selskapene som er hovednotert på London-børsen.

I Storbritannia jobbes det på spreng for å få til en skilsmisseavtale med EU før øynasjonen formelt forlater unionen ved utgangen av mars neste år. Ikke bare er frontene steile mellom Storbritannia og EU, men også inne i det britiske parlamentet.

Labour har tydelig sagt at det vil stemme ned statsminister Theresa Mays skilsmisseavtale hvis den ikke tilfredsstiller partiets krav. Det har vært to uker med strategisk stillhet i brexitforhandlingene, og det er ifølge Bloomberg tegn til at prosessen skal diskuteres i Statsministerens kontor tirsdag, hvor det er ventet at May vil stille et ultimatum til ministrene.

Vedder også mot Tesla

Steve Eisman har også satset på fall i elbilprodusenten Tesla, noe han under konferansen i Dubai sa at han fortsatt gjorde.

– Elon Musk er en veldig, veldig smart mann, men det er mange smarte folk i denne verden og du må gjennomføre. Han har problemer med å gjennomføre, sa Eisman i et intervju med Bloomberg Television tidligere i år, hvor han samtidig pekte på at det var bekymringsfullt at så mange personer fra toppledelsen hadde forlatt selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I en av Norges fremste fiskebyer, merker de endringene i sjømattrendene tydelig
– Sjøen er jo rett der ute.
01:29
Publisert: