På ukens siste handelsdag faller Wall Street fra åpning.

Ved stenging var dagens resultat følgende:

  • S&P 500 er ned 0,62 prosent
  • Teknologiindeksen Nasdaq Composite faller 0,94 prosent.
  • Industritunge Dow Jones er ned 0,69 prosent

På forhånd var det ventet et børsfall da blant annet fremtidsindeksen til Nasdaq-børsen var ned 1,1 prosent en halvtime før Wall Street åpner.

Torsdag hadde Wall Street sin verste børsdag på fire uker, og flere av teknologikjempene som Amazon, Tesla, Microsoft og Apple ledet an i nedturen.

Flere av de store amerikanske teknologikjempene falt også i dag.

  • Intel er ned hele 16,24 prosent etter å ha presentert skuffende resultater i går kveld.
  • Også Tesla-aksjen falt 6,44 prosent.
  • Både Microsoft og Apple falt og endte dagen på henholdsvis 0,61 og 0,35 prosent under torsdagens sluttkurs.
  • Amazon-aksjen hadde en god dag, og steg 0,75 prosent.

Her hjemme stengte hovedindeksen ned 0,42 prosent.

– Tech-aksjer fortsetter å feste som om året er 1999

I en rapport stiller Andreas Steno Larsen, global sjefstrateg i Nordea Markets, spørsmålstegn ved hvor lenge oppturen for aksjer kan fortsette.

– Det virker som om investorene har bestemt seg for å posisjonere seg for oppgang i alt mulig, aksjer, obligasjoner, gull og olje, og har glemt normale korrelasjoner. Vi er litt skeptiske til at dette er en god strategi. Kanskje det er på tide at aksjer slutter å motstå tyngdekraften, skriver Steno Larsen.

De trekker også frem at flere boble-indikatorer blusser opp.

– Flere boble-indikatorer slik som put/call-forholdet, frykt og grådighets-indeksen og markedsverdi relativt til bnp begynner alle å blusse opp.

Likevel trekker de frem at markedet enn så lenge har full tiltro til at den amerikanske sentralbanken fortsetter å trykke penger.

– Tech-aksjer fortsetter å feste som om året er 1999, skriver de i rapporten.

Dette er en henvisning til den såkalte tech-boblen som sprakk i 1999.

Rapporten peker på at en ytterligere forverring i stormaktskonflikten mellom USA og Kina har vært en dårlig nyhet for markedet:

– USA vurderer nå å stenge sitt eget konsulat i hjemmebyen til «Kina-viruset», Wuhan. Det er trygt å si at Donald (Trump, journ.anm.) varmer opp til valget i november. Vi mistenker at håpet hans er å gjøre Kina til den viktigste saken i valget – derfor burde vi vente oss mer Kina-kritikk fremover, skriver Steno Larsen videre.

Tirsdag beordret USA det kinesiske konsulatet i Houston stengt. Natt til fredag svarte Kina med samme mynt overfor det amerikanske konsulatet i storbyen Chengdu. Nyheten sendte Kina-børsene ut for stupet og Hang-Seng indeksen i Hongkong stengte ned 2,21 prosent.

Nye smitterekorder i USA

I USA fortsetter smittesituasjonen rundt koronaviruset å forverre seg i mange delstater. Nordea viser til at blant delstatene som står for 84 prosent av det amerikanske brutto nasjonalproduktet, er det blitt innført strengere restriksjoner i løpet av juli.

– Spørsmålet om en nye smittebølge er i ferd med å utvikle seg, er fortsatt ikke avklart, skriver Nordea i rapporten.

Torsdag ble det registrert 68.663 nye smittetilfeller i USA, ifølge tall fra John Hopkins University, skriver CNBC. Antall koronasmittede i USA har nå passert fire millioner tilfeller.

Fredag ettermiddag stiger gullprisen 0,5 prosent og handles for tett opp 1900 dollar per unse. Det er sjette dag på rad med oppgang for gullprisen, som er få dollar fra å sette ny rekord. Gull stiger gjerne når investorene blir nervøse og flykter til trygge havner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.