Forrige uke mistet Europris sin toppsjef Pål Wibe til XXL.

Under hans seksårige ledelse har lavpriskjeden økt omsetningen fra 4,26 milliarder kroner til 5,82 milliarder kroner og resultatet fra 206 millioner kroner til 553 millioner kroner.

Denne uken tar Sparebank 1 Markets inn Europris i sin portefølje. Meglerhuset tror kjeden går en god tid i møte.

– Vi tror Europris står foran en god periode med bunnlinjevekst drevet av fortsatt inntektsvekst, bedre bruttomarginer og mer effektiv drift og kostnadsbesparelser, skriver analytiker Petter Kongslie.

Tror Europris sluker svensk kjede

Han skriver at selskapet tar markedsandeler og genererer høy avkastning, noe som gjør at veksten kommer sammen med høye utbytter. Meglerhuset venter at kontantstrømmen blir ekstra sterk på grunn av en redusering av varelageret i første halvår.

Kontantstrøm angir hvor mye penger som går inn i virksomheten sammenlignet med hvor mye som går ut.

Sparebank 1 Markets tror også at Europris kommer til å erklære en opsjon for å kjøpe de resterende 80 prosent av den svenske detaljhandelkjeden ÖoB (Överskottsbolaget) i løpet av tredje kvartal. ÖoB har rundt 100 varehus rundt om i landet med 1500 ansatte.

Meglerhuset mener Europris-aksjen handles lavt sammenlignet med sammenlignbare selskaper og har et kursmål på 40 kroner. Aksjen handles mandag til rundt 33,5 kroner som betyr at Sparebank 1 Markets ser en potensiell oppgang på 19 prosent.

Flere satser på Telenor

Både Arctic Fund Management og Alfred Berg Kapitalforvaltning tar Telenor inn i porteføljene denne uken. DNB Markets har allerede Telenor inne i sin portefølje. Aksjen har falt rundt 12 prosent de siste tre månedene.

Ellers gjør fjorårets vinner av DNs porteføljekonkurranse, Arctic Fund Management, store endringer i porteføljen. Forvalter Albert Collett hiver ut oljeselskapet BW Offshore og gjødselgiganten Yara, og erstatter dem med Sparebank SR-Bank, nevnte Telenor, Zalaris, som leverer HR- og lønnstjenester, og John Fredriksens tankrederi Frontline.

– Ratene er sterke, annenhåndsmarkedet er stigende og vi ser god inntjening og gode utbytter komme tilbake i denne aksjen, skriver Collett om Frontline i en kommentar.

DNB Markets gjør ingen endringer i porteføljen.

Hittil i år har hovedindeksen på Oslo Børs steget 1,31 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.