Onsdag morgen går it-selskapet Evry tilbake på børs etter noen års fravær. Selskapet antydet opprinnelig at en Evry-aksje ville selges for mellom 31 og 39 kroner. Mandag varslet selskapet om at prisintervallet per aksje ville ligge mellom 31 og 33 kroner. I en børsmelding i dag viser fasiten at investorene ikke var villig til å betale mer enn 31 kroner. Til tross for det vil børsnoteringen være svært innbringende for flere i selskapets ledelse og nåværende og tidligere styremedlemmer.

Evry-aksjen faller fra start, og var nede under 29 kroner etter en halvtimes handel onsdag.

Den i toppledelsen som ligger an til å få flest aksjer er konsernsjef Bjørn Ivroth, som får tildelt i overkant av fire millioner aksjer. Det utgjør 125,5 millioner kroner.

Men også andre personer i dagens konsernledelse kan smile over hendelsen. Finansdirektør Henrik Schibler får 794.358 aksjer, som tilsvarer 24,6 millioner kroner. Schibler er også lovet en suksessbonus på 17 millioner kroner i forbindelse med noteringen. Eneste suksesskravet er at børsnoteringen fullføres. Schibler får 56 prosent av bonusen i kontanter, mens 44 prosent vil bli utbetalt i aksjer. Schibler får ikke selge aksjene før det er gått 720 dager.

Øvrige i konsernledelsen som også kan kose seg over svulmende lommebøker som resultat av det indirekte eierskapet i Evry er følgende:

Aksjetildelingen utgjør til sammen 270 millioner kroner. I tillegg til dagens styreleder og den mannstunge toppledelsen, vil også to av dagens uavhengige styremedlemmer få tildelt aksjer i forbindelse med børsnoteringen. Det er tidligere Høyre-topp Kristin Krohn Devold og tidligere banktopp Leif Teksum, som nå blant annet er styreleder i Yara International. Begge får tildelt en bonus på tre millioner kroner hver, hvorav minst halvparten må gå til aksjekjøp i selskapet. Begge må sitte på aksjene i minst 360 dager før de kan selge dem. 

I det lange prospektet som fulgte børsnoteringen kom det frem at flere nøkkelpersoner, i tillegg til aksjene de får utdelt for sitt indirekte eierskap, også vil få bonuser, delvis i form av aksjer med bindingstid, ved børsnoteringen. I dette programmet inngår Bjørn Martinsson med 4.526.635 kroner, Tuomo Louhivuori med 1.810.654 kroner og Morten Sæther med 2.542.754 kroner. I bonusprogrammet blir 50 prosent av beløpet utbetalt i kontanter, mens resten brukes til å kjøpe Evry-aksjer, som ikke kan selges før det er gått to år. Det stilles også som betingelse at de fortsatt er ansatt i selskapet når disse aksjene ikke lenger er bundet.  (Vilkår)

Det kom bare en overraskelse da statsministeren møtte pressen før sommeren
Erna Solberg tok stortingspresident Olemic Tommessen i forsvar
01:25
Publisert: