Oslo Børs endte helt flatt torsdag, etter å ha falt markant tidligere på dagen.

Børsen fikk seg et løft like etter at amerikanske inflasjonstall kom inn lavere enn ventet. Prisveksten i USA var på 7,7 prosent i oktober, mens det på forhånd var ventet en vekst på 7,9 prosent. Kjerneinflasjonen var også lavere enn ventet, og var på 6,3 prosent.

Torsdag morgen før børsåpning kom SSB med ferske inflasjonstall for oktober. Inflasjonen i Norge endte på 7,5 prosent i oktober, som var betydelig høyere enn ventet.

I Handelsbankens morgenrapport torsdag skriver økonomene at de ferske inflasjonstallene blåste Norges Bank av banen.

– Vi og konsensus hadde sett for oss at kjerneinflasjonen hadde steget videre til 5,5 prosent i oktober, mens Norges Bank ventet 5,0 prosent. Det er ikke gitt at Norges Bank nå må gå tilbake til større renteøkninger (á 50 basispunkter), men denne inflasjonsoppgangen vil klart løfte rentebanen, skriver det videre.

Onsdag ettermiddag ble det også kjent at første del av Flyrs kriseemisjon er unnagjort. Styret godkjente aksjonærenes plan og lyktes med å hente inn 250 millioner kroner. De 250 millionene er hentet ved utstedelse av nye aksjer i en rettet emisjon, altså en kapitalinnhenting som er rettet mot et mindre utvalg investorer.

Aksjen steg torsdag med 4,1 prosent.

De mest omsatte aksjene torsdag var Equinor, som 3,5 prosent, og Rec Silicon som steg pene 6,6 prosent.

Equinor utsetter investeringsbeslutning

Før børsåpning kom det flere oppdateringer fra selskaper. Blant annet Equinor som utsetter investeringsbeslutningen for det omstridte Wisting-prosjektet. Den store utbyggingen i Barentshavet er blitt mye dyrere enn antatt. Equinor nevner også usikkerhet rundt rammebetingelsene etter at regjeringen foreslo å stramme inn gunstige skatteregler.

I tillegg la flere selskaper la frem sine resultater for tredje kvartal.

Det børsnoterte investeringsselskapet Saga Pure, der investor Øystein Stray Spetalen er største eier, fikk et driftsresultat på minus 113,5 millioner kroner i tredje kvartal. Driftsresultatet så langt i år er på 76,2 mill. kroner. Aksjen falt 5,6 prosent.

Et av Norges største boligutviklingsselskap Selvaag Bolig fikk driftsinntekter på 905 millioner kroner i kvartalet, mot 887 millioner i samme kvartal i fjor. Resultatet før skatt endte 107 millioner kroner i tredje kvartal. Aksjen steg med 0,6 prosent.

Kraftig opptur det amerikanske markedet

Torsdagen startet med en sterk oppgang i de amerikanske aksjemarkedene.

Kort tid etter at Oslo Børs stengte så det slik ut på Wall Street rundt klokken 16.30 norsk tid.:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Brede S&P 500 opp fire prosent.
  • Industriindeksen Dow Jones opp 2,6 prosent.
  • Tek-tunge Nasdaq Composite opp 5,4 prosent.