Investor og milliardær Torstein Tvenge ser ut til å ha mistet troen på videoteknologiselskapet Huddly.

De siste par ukene har milliardærens familieselskap Tveco as gradvis kvittet seg med 2,3 millioner av de tre millioner aksjene det hadde i selskapet. De viser aksjonærregistrene, som kommer med et par dagers etterslep.

Tvenge var inntil nylig blant de 20 største aksjonærene i Huddly.

Investoren selv ønsker ikke å kommentere nedsalget.

Han er Norges 11. rikeste person, med en estimert formue på 19,0 milliarder kroner, der mye er plassert i eiendom, ifølge Kapitals liste over Norges 400 rikeste.

Halvert i verdi siden februar

Huddly produserer små videokameraer som strømmer høykvalitetsvideo til bruk i videokonferanser, og det var dermed mye optimisme rundt selskapet da det ble notert på Euronext Growth 21. februar i år.

Roboter som dette, på fabrikken på Hadeland, gjør det mulig for Huddly å holde kostnadene lave selv om de produserer sine kameraer i Norge.
Roboter som dette, på fabrikken på Hadeland, gjør det mulig for Huddly å holde kostnadene lave selv om de produserer sine kameraer i Norge. (Foto: Thomas T. Kleiven)

Siden noteringen har imidlertid aksjen falt kraftig. Etter en brakdebut, der selskapet steg nesten 30 prosent fra emisjonskursen på 15,5 kroner til 19,99 kroner, har kursen mer enn halvert seg til rundt 9,40 kroner.

Torsdag ettermiddag fallt Huddly-aksjen nær fire prosent.

En av aksjonærene som har kjøpt mange av Tvenges Huddly-aksjer, er Clearstream Banking S.A., et Luxembourg-basert verdipapirregister eiet av Deutsche Börse, som står som eier av samlekontoer for flere utenlandske investorer.

Det er tidligere kjent at flere tyske investorer har investert i blant annet hydrogenselskapet Nel på denne måten.

Milliardøkning i 2020

I sommer skrev DN at Torstein Tvenge gjennom koronakrisen har kjøpt eiendom for 1,5 milliarder kroner.

Sammen med barna har investoren bygget opp en av Norges største virksomheter innen næringseiendom på privat hånd. Familien eier 500.000 kvadratmeter med kontorer, innendørs parkeringsplasser, restauranter og butikker. Blant de største selskapene og institusjonene som leier lokaler av Tvenge, er Forsvaret, Politiet, Beredskapstroppen, Visma, Nordic Semiconductor og Scandza.

I løpet av 2020 økte verdiene av Tvenges eiendommer med 2,5 milliarder kroner.

Investoren ga klart uttrykk for at han ikke var bekymret for en nedtur innen næringseiendom, som følge av økt bruk av hjemmekontor etter pandemien.

– Nei, jeg tror ikke det. Det å ta seg fri på fredag og mandag, og kalle det hjemmekontor, tror jeg ikke arbeidsgiver kommer til å finne seg i. Det er litt urettferdig hvis man skal tillate hjemmekontor på fredag og mandag fordi det passer så jævlig godt, sa Tvenge til DN.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.