Hovedindeksen på Oslo Børs steg markant tirsdag og endte opp 2,5 prosent.

Mandag kveld steg oljeprisen markant, og oppgangen fortsetter tirsdag. Et fat med nordsjøoljen brent, som brukes som referanse for oljehandel verden over, handles for rundt 75 dollar. Det er en betydelig oppgang fra bunnen i forrige uke, da oljeprisen på sitt laveste lå på 65,75 dollar fatet.

Flere tungvektere steg på Oslo Børs tirsdag ettermiddag. Oljeselskapet Equinor steg over tre prosent, og ble den mest omsatte aksjen på Børsen. Aker BP endte på sin side opp drøyt fire prosent, mens Yara og Hydro steg i overkant av tre prosent.

«Mer komfortabelt»

Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets sier til TDN Direkt at det virker som om markedet nå er blitt mer komfortabel med pandemiutviklingen. Dersom det ikke kommer negative nyheter tror han på videre oppgang, men han tror fortsatt en må regne med svingninger.

– Vi ser også den samme tendens i den stigende oljeprisen, som viser at det er litt mindre bekymring for etterspørselen, sier Harper til TDN Direkt.

Mandag steg også de amerikanske aksjeindeksene markant, etter redusert bekymring for effektene av den nye omikronvarianten. Wall Street stiger også tirsdag. Flyselskaper og reiselivsaktører var blant de amerikanske selskapene som fikk seg et løft på Wall Street mandag.

Kalera blant vinnerne

På Oslo Børs steg Norwegian-aksjen 3,97 prosent, mens SAS-aksjen og Flyr-aksjen falt henholdsvis 1,94 og 1,73 prosent. SAS la frem trafikktall tidligere tirsdag, som viste at 1,3 millioner passasjerer fløy med flyselskapet i november.

Blant vinnerne på Oslo Børs er salatprodusenten Kalera, der Stein Erik Hagen er blant de største aksjonærene, som endte over elleve prosent. Til tross for oppgangen, har aksjen falt kraftig siden toppen i mars.

E-læringsselskapet Kahoot er også blant selskapene som steg kraftig tirsdag, med en oppgang på nær seks prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.