Snap stuper 23 prosent i åpningsminuttene etter skuffende kvartalsresultater. Selskapet rapporterer en omsetning på snaut ni milliarder kroner - en økning på 57 prosent.

Det er likevel svakere enn forventet.

Det justerte driftsresultatet før av- og nedskrivninger endte på 1,4 milliarder kroner, opp fra 986 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Selskapet oppgir at det hadde 306 millioner daglige brukere i tredje kvartal - en økning på 57 millioner daglige brukere fra samme periode i 2020.

Snap-gründer Evan Spiegel advarte ifølge CNBC tidligere i år om at problemer med globale verdikjeder og mangel på arbeidskraft kunne skape problemer for selskapet.

Videre advarte Snap-sjef Derek Andersen om at endringer i Apples personvernregler, problemer med verdikjeder og mangel på arbeidskraft kan gi selskapet et inntektsfall i fjerde kvartal.

Spiegel er likevel optimistisk og sier at selv om det er krevende å forutse veien videre, får Snap selvtillit fra veksten i brukere, nye produkter og plattformer og en underliggende effektivitet i annonseverktøyet.

Gründer-smell

Spiegel eier om lag 46,3 millioner aksjer i selskapet. Børsraset fredag gjør at han må se verdien på aksjene sine falle fra nesten 29 milliarder kroner til rundt 22 milliarder.

I skrivende stund innehar gründeren 55. plass på Forbes liste over verdens 400 rikeste mennesker.

Også Facebook og Twitter faller fra start fredag. Førstnevnte er ned 5,5 prosent, mens Twitter er ned 4,25 prosent.

Ifølge CNBC kan det være et tegn på at investorene frykter tilsvarende nedslående resultater for sosiale medier-gigantene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.