Rundt klokken 19 norsk tid publiserte nyhetsbyrået Bloomberg en sak om at president Joe Biden utreder å doble kapitalskatten for de rike, fra 20 prosent til 39,6 prosent.

Nyheten slo rett inn på Wall Street, der stemningen falt som en stein. De ledende børsindeksene var inntil da så vidt i pluss, men de falt umiddelbart vel en prosent. Alle delindeksene falt, og mest falt teknologi- og vekstaksjer.

Automatisk reaksjon

Skatteøkningen bør ikke komme som noen overraskelse for noen, og Biden har hele tiden varslet at de rikeste må bidra mer over skatteseddelen. Spesielt etter at forgjengeren Donald Trump ga store skattelettelser, særlig til de rike.

– Selv om dette ikke er noen overraskelse – at kapitalskatten skal opp – kommer det nå nærmere og markedet reagerer, sier Quincy Krosby, sjef for markedsstrategi hos Prudential Financial til The Wall Street Journal.

Han beskriver børsfallet nærmest som en automatisk refleks blant investorene.

Det umiddelbare sjokket blant investorene holdt stand ut dagen, til børsene stengte klokken 22 norsk tid.

Slik sluttet de ledende amerikanske børsindeksene:

  • Den industritunge Dow Jones-indeksen er ned 0,94 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq åpner ned 0,94 prosent.
  • Den brede S&P 500-indeksen ned 0,92 prosent.

De europeiske børsene hadde en god dag torsdag. Alle de ledende børsene endte opp, også Oslo Børs.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.