Den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve, kunngjorde ikke uventet at renten blir stående på 0,0-0,25 prosent slik den har vært siden midten av mars.

Samtidig la Fed frem nye prognoser for den økonomiske veksten, som viser et forventet fall 6,5 prosent inneværende år. Neste år er utsiktene langt lysere med en forventet vekst i økonomien på fem prosent og ytterligere 3,5 prosent vekst i 2022.

Aksjemarkedet responderte umiddelbart positivt. Både Dow Jones-indeksen og S&P500 var i rødt, men hevet seg etter beslutningen ble kjent. Likevel falt to av nøkkelindeksene.

Nøkkeltall:

  • Dow Jones -1,04 prosent
  • S&P 500: -0,53 prosent
  • Nasdaq Composite: +0,67 prosent

På Nasdaq ble det ny toppnotering og passerte 10.000. Dermed fortsatte den positive trenden som har ført til 45 prosent stigning siden 20. mars.

Tek-selskaper som Amazon, Apple, Alphabet og Netflix var med på å løfte børsene.

Covid 19-pandemien er fortsatt styrende for utviklingen.

Sentralbanken vil bruke hele verktøykassa for å få amerikansk økonomi i riktig retning igjen i denne utfordrende tiden.

Det mest overraskende var at sentralbanken utvider sitt obligasjonskjøpsprogram, noe som vil bidra til økt risiko.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.