Økonomiprofessor Hans K. Hvide påstår feilaktig i DN 29. april at «de norske vindmøllene vil produsere meste strøm når den trengs minst». Det er svært godt dokumentert og allmenn kjent at det blåser mest på vinteren, altså når vi har størst behov for kraft. Det er da strømforbruket er høyest, og vannmagasinene er islagt slik at vi ikke får påfyll derfra.

At det vil forekomme vindstille dager på vinteren, er av underordnet betydning, siden vi har den fleksible vannkraften til å ta seg av disse svingningene inntil det kommer nytt påfyll av vindenergi – og da kan vi holde igjen på vannkraftproduksjonen og spare på vannet.

Vindkraft og vannkraft er med andre ord en utmerket kombinasjon for energiforsyningen i Norge, enten man liker det eller ikke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.