Den legendariske investoren Warren Buffett og investeringsselskapet han styrer, Berkshire Hathaway, er nå verdt over 730 milliarder dollar, ifølge CNBC. Det tilsvarer en markedsverdi på nær 6552 milliarder kroner.

Selskapet overgår nå markedsverdien til teknologipioneren Meta Platforms, og er det eneste ikke-teknologiske selskapet på listen over de ti mest verdifulle amerikanske offentlige selskapene.

Under en aviskastekonkurranse danket Buffett ut de fleste av konkurrentene. Bildet er fra et av de årilge aksjonærmøtene i Berkshire Hathaway ofte preget av mye sirkus og massivt oppmøte.
Under en aviskastekonkurranse danket Buffett ut de fleste av konkurrentene. Bildet er fra et av de årilge aksjonærmøtene i Berkshire Hathaway ofte preget av mye sirkus og massivt oppmøte. (Foto: Ørjan F. Ellingvåg)

– Jeg tror det er en rotasjon mot anerkjente selskaper, kombinert med Berkshires eksponering i energisektoren og investorenes entusiasme for selskapets tilbakekjøpsprogram, som ligger bak oppgangen, sa Cathy Seifert, en Berkshire-analytiker ved CFRA Research.

Buffett, blant verdens rikeste personer og kjent av mange som «Orakelet fra Omaha», er en av verdens mest suksessrike investorer. Onsdag oppnådde han og selskapet en viktig milepæl – og steg til et rekordhøyt nivå på en halv million dollar.

Aksjene steg 1,3 prosent onsdag, og hadde dermed sin fjerde dag på rad med oppgang. Selskapets aksjer stengte på 504.400 dollar, som altså er ny rekord for prisen på en Berkshire Hathaway-aksje.

Aksjene i det Omaha-baserte selskapet har steget mer enn 11 prosent hittil i år og har klart bedre enn det bredere markedet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.