Oslo Børs falt 1,8 prosent i januar. I samme periode falt Martin Mølsæters fond First Generator A med 10,6 prosent.

– Sykliske aksjer og energiaksjer, som fondet har mye av, ble sterkt rammet av Coronaviruset, siden Kina utgjør en betydelig del av verdens konsum av energi og råvarer, heter det i en ny porteføljekommentar fra fondet.

Forvaltningskapitalen faller

DN skrev i desember i fjor om kundeflukten fra forvalterstjernen Mølsæters fond. Da hadde forvaltningskapitalen falt med 76 prosent på to år, til 424 millioner norske kroner. Siden da har den krympet ytterligere 61 millioner kroner til 363 millioner. Det innebærer et fall på ytterligere 15 prosent fra nivået i desember.

Siden januar har veksten i nye sykdomstilfeller sunket til rundt 20 prosent om dagen.

– Vi ser at aksjene i porteføljen har fått et kraftig hopp opp igjen i starten av februar, skriver First Generator videre.

Slik jobber forskerne med koronavaksinen
Dr. Vanessa Raabe forklarer hvordan vaksiner utvikles.
01:40
Publisert:

– Kan gi superlønnsomhet

Fondet tok gevinst i Storebrand og kjøpte mer i BWO Offshore og Elkem fordi disse aksjene er blitt rammet av koronavirusfrykt. Porteføljen har en overvekt av sykliske aksjer og aksjer innenfor energi, begrunnet med at disse prises lavt på grunn av lave forventninger om fremtidig lønnsomhet, og at fremtidig tilbudsvekst innen disse industriene er historisk lav.

– Dette skyldes blant annet usikkerhet rundt nye miljøkrav. Det kan gi superlønnsomhet over mange år for selskapene og bør lede til høyere estimater og multipler. I tillegg er selskapene gjennomgående solide med relativ lav gjeldsgrad, heter det videre i kommentaren. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.