Norwegian Finans Holding – morselskapet til Bank Norwegian – ble dagens nest mest omsatte aksje på torsdag og steg over 20 prosent etter nyheten om at den svenske forbrukslånsbanken Nordax kom med et bud på 17,8 milliarder norske kroner for 100 prosent av selskapet. I dag fortsetter aksjekursen å stige og er nå opp rundt 2,2 prosent til 102, 2 kroner. Bankens markedsverdi er nå 18,67 milliarder kroner. Det tilsvarer en avstand på 870 millioner kroner mellom budet og markedsprisen.

Flere meglerhus, inkludert Nordea Markets, Danske Bank, Kepler Cheuvreux og Pareto Securities, øker sine kursmål på Norwegian Finans Holding-aksjen etter dagen etter budet.

Nordea Markets øker kursmålet fra 94 kroner pr aksje til 120 kroner, som tilsvarer en økning på 20 prosent mot torsdagens sluttkurs.

– Åpner opp for betydelig oppside

Danske Bank melder ifølge TDN at de synes budet fra Nordax på 95 kroner aksjen er for lavt. Ifølge deres analyse ser fremtiden lys ut for selskapet ettersom både eiendelskvaliteten og veksten forbedres.

– Vi tror at budet tillegger aksjen en nedsidebeskyttelse samtidig som det åpner opp for betydelig oppside, sier Danske Bank ifølge TDN.

Kepler Chauvreux anser en sum på 105 kroner, ti kroner mer enn budet, som en mer rettferdig kjøpesum for aksjonærene, tatt i betraktning verdien av potensielle synergier, forteller meglerhuset til TDN.

– Derfor anbefaler vi at det nåværende budet avvises i påvente av et høyere og bedre bud, skriver de videre.

Tror Nordax vil forbli den eneste budgiveren

Pareto Securities forhøyer også kursmålet på Norwegian Finans Holding, fra tidligere 80 kroner til 110 kroner per aksje. Meglerhuset mener det er rom for et høyere bud fra Nordax, men mener det imidlertid er en nedside for kursmålet dersom en avtale ikke inngås.

Vegard Toverud Analytiker i Pareto Securities
Vegard Toverud Analytiker i Pareto Securities (Foto: Aleksander Nordahl)

– Selv om man enkelt kan argumentere for en enda høyere transaksjonspris, mener vi det er mest sannsynlig at Nordax vil forbli den eneste budgiveren og at dagens sektorverdsettelse vil dempe villigheten til å gå vesentlig høyere, skriver Pareto Securities-analytiker Vegard Toverud i oppdateringen til TDN. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.