American Airlines var først ute og sier de har en aggressiv strategi for å gjenoppta tilbudet til de reisende etter hvert som USAs delstater åpner opp igjen. I juli planlegger selskapet drift av 55 prosent av innenriksrutene de hadde i samme måned i fjor.

Det er et solid hopp fra april og mai, da kapasiteten var 20 prosent sammenlignet med fjoråret. Markedet reagerte med å sende aksjen opp 41 prosent. Det er en rekordstor økning på én dag, men aksjen ligger fortsatt 42 prosent lavere enn ved årsskiftet.

Konkurrenten United er mer beskjeden i sitt sommerprogram og sikter mot en kapasitet på 30 prosent av det de hadde for et år siden. I juni lå de på 13 prosent. United slapp nyheten etter at børsen stengte, men allerede før det hadde aksjekursen steget med 16 prosent.

Begge selskapene åpner ruter til Florida, fjellstatene i vest og andre feriemål, et tegn på at de fritidsreisende kommer tilbake raskere enn forretningsreisende. Enkelte dager i april var det færre enn 100.000 passasjerer på USAs flyplasser, mens tallet nå er rundt 300.000 per dag. Det er fortsatt 90 prosent færre enn for et år siden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.