Yara var aksjen som tynget Oslo Børs mest fredag. Flere meglerhus peker på at ureaprisene kan komme til å forbli svake i andre halvår, og analysehuset Profercys prognoser denne uken tyder på at det vil være overtilbud i gjødselmarkedet i tredje kvartal i år.

Danske Bank Markets skriver i en oppdatering at de venter at både nitrat- og ureaprisene vil nå det laveste sesongmessige prisnivået i tredje kvartal. Samtidig skriver meglerhuset at det fortsatt er mye ny ureakapasitet som skal svelges fremover i et marked med relativt stabil etterspørselsside.

Danske Bank Markets oppjusterer kursmålet på Yara-aksjen til 300 til 285 kroner og opprettholder salgsanbefaling. Meglerhuset ABG Sundal Collier nedjusterer sitt kursmål på Yara til 360 fra 380 kroner og opprettholder kjøpsanbefaling, ifølge Bloomberg Data.

Yara falt 3,3 prosent til 306,50 kroner og ble omsatt for 316 millioner kroner på Oslo Børs.

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,06 prosent til 693,32 poeng, omsatt for 2.738 millioner kroner.

Brent 1. posisjon, som er august-kontrakten, ble handlet på om lag 45,5 dollar pr fat ved stengetid på Oslo Børs fredag, som er omtrent samme nivå som ved stengetid dagen før. Brent-olje med levering i oktober og desember ble handlet til henholdsvis 46,0 og 46,5 dollar pr fat.(Vilkår)

Jensen forsvarte skistjernens skatte-utspill
Bjørn Dæhlie fikk gjennomgå for sine uttalelser om formueskatt. Slik reagerer finansministeren.
01:36
Publisert: