Tech-gründer Fredrik Halvorsen, som hadde en nøkkelrolle i salget av videokonferanseselskapet Tandberg til Cisco, har vært en trofast aksjonær i Arne Fredlys tankrederi Hunter Group.

Halvorsen kastet seg på Fredlys tankeventyr i fjor sommer og kjøpte seg siden opp ved flere anledninger. I samme periode har aksjen fått luft under vingene. Hittil i år har rederiet, med sine syv store tankskip, steget 50 prosent på Oslo Børs.

Nå har Fredrik Halvorsen begynt å ta gevinst.

Selger på topp

I begynnelsen av oktober solgte Halvorsen seg for første gang betydelig ned i rederiet, et salg som på det tidspunktet tilsvarte rundt ni millioner kroner, ifølge DNs beregninger. Han har solgt deretter seg ytterligere ned i tre omganger i november, til sammen for omtrent syv millioner kroner.

Totalt utgjør nedsalgene en sum på rundt 16 millioner kroner hvilket gjør at Halvorsen så langt trolig har fått godt betalt for reisen i Hunter Group.

Utregningene er basert på aksjonæroversikter som kommer hver mandag. Disse har et etterslep på tre virkedager og derfor er utregningene gjort på snittkurser. Beløpet Halvorsen har solgt for kan derfor være noe høyere eller noe lavere enn dette.

Fredrik Halvorsen er nå gjennom selskapet Halvorsens Fabrikk 12. største aksjonær i Hunter med aksjer som mandag er verdt 32 millioner kroner.

Inngikk avtale med John Fredriksen

Arne Fredly tok kontroll i Hunter Group da han på vårparten i 2018 blokkerte oljeservicemilliardær Ståle Kyllingstads forsøk på å ta Hunter, tidligere Badger Explorer. Den Monaco-baserte investoren eier nå 29,11 prosent av rederiet.

Investor og forretningsmann Arne Fredly.
Investor og forretningsmann Arne Fredly. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

Selskapet har satset stort på å være tidlig ute i å innfri skjerpede miljøkrav i shippingbransjen, de såkalte IMO2020-reguleringene som trer i kraft i 2020.

Rederiet har nå tatt levering av tre av i alt syv identiske VLCC-nybygg (very large crude carriers). Alle de tre skipene er solgt til John Fredriksens selskap Ship Finance i en leaseback-avtale som innebærer at Hunter vil leie tilbake skipene i en periode på fem år. Hunter har en opsjon på å kjøpe tilbake alle skipene.

De siste fire skipene ventes levert mellom mars og juli neste år.

Tankrederiet har tiltrukket seg et knippe velkjente privatinvestorer som søsknene Helene og Christian Sundt, Arne Blystad, hotellfamilien Rivelsrud, Ketil Skorstad, Kristoffer Stensrud og Kristian Lundkvist.

Fredrik Halvorsen besvarte ikke DNs henvendelser mandag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.