Oslo Børs steg på linje med øvrige børser i Europa fredag. Shipping-indeksen på Oslo Børs endte opp 2,3 prosent fredag.

Tørrbulkaksje trakk opp

Tørrbulkselskapet Golden Ocean blant aksjene som trakk hovedindeksen mest i postiv retning fredag. Analysesjef Eirik Haavaldsen i Pareto Securities mener at kursstigningen er et resultat av at tørrlastaksjene i USA steg markant i går, og at disse har vært svake i det siste.

- Det har vært usikkerhet rundt Kina og investeringstakten der, samt fallende malm og stålpriser, sier han til TDN Finans, og legger til at disse faktorene er driverne for Golden Ocean-aksjen og tørrlastmarkedet.

Videre sier Haavaldsen at Golden Ocean er under verdijustert egenkapital.

- At aksjen stiger i dag er mer et resultat av at sentimentet rundt aksjen er bedre, da det ikke er noe på rate-siden som forklarer stigningen slik vi ser det, sier han.

Ellers kan det nevnes at det nå er offisielt at Golden Ocean blir inkludert i OBX-indeksen i andre halvår 2017 fra 16. juni 2017, selv om dette har vært godt kjent i markedet.

Golden Ocean steg 12,6 prosent til 52,00 kroner fredag.

Legemiddel-løft

Et annet selskap som blir inkludert i OBX-indeksen i andre halvår 2017 er Nordic Nanovector.

Selskapet oppdaterte markedet torsdag på LYMRIT 37-01 fase 1/2-studien. Markedet reagerte negativt på nyheten og aksjen falt om lag fem prosent. DNB Markets mener at reaksjon torsdag var overdreven tross den betydelige risikoen i den type selskap.

«Doseringene gitt pasientene i den fremlagte undersøkelsen var lavere enn på undersøkelsen som vi venter publisert en oppsummering av i løpet av juni, og samtidig er etter det vi forstår pasientgrunnlaget i de så langt publiserte undersøkelsene begrenset til henholdsvis 16 og 22 pasienter», skriver meglerhuset, som trekker frem at det betyr at endringer i responsens hos en enkelt pasient kan gi relativt stor påvirkning i samlet responsgrad.

Nordic Nanovector steg 3 prosent til 104,50 kroner fredag.

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,25 prosent til 706,68 poeng, omsatt for 2.878 millioner kroner.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

På klokkemessen snakker ingen om Apple Watch
De tradisjonelle klokkeprodusentene blir utfordret av elektronikkbransjen om å lage smartere produkter. Vi har snakket med fire produsenter som har hver sin tilnærming til hvordan klassiske ut kan bli «smartere».
03:11
Publisert: