Tankrederiet Frontline, der shippingmilliardær John Fredriksen er største eier, tapte 33,2 millioner dollar før skatt i tredje kvartal. Det tilsvarer nøyaktig 300 millioner kroner.

I samme periode året før var resultat før skatt på rundt 57 millioner dollar.

Toppsjef Lars Barstad i Frontline Management tegner et mørkt bilde av kvartalet.

– Tredje kvartal fortsatte å være en utfordrende periode for tankeiere. Global oljeetterspørsel steg, men oljetilbudsveksten forble dempet. Det resulterte i et av de mest krevende kvartalene for tankselskaper, sier han.

Resultatene var ganske på linje med hva analytikerne hadde sett for seg på forhånd.

– Potensielt kraftig cocktail

Driftsinntektene endte på 171,8 millioner dollar i kvartalet.

Spotratene (TCE) som Frontline oppnådde for henholdsvis sine VLCC-skip, Suezmax-skip og LR2-skip, var på 10.500 dollar, 7900 dollar og 10.700 dollar per dag.

TCE står for «timecharter equivalent» og sier noe om bruttoinntektene minus de kostnadene rederiet har for reisen, slik som havneavgifter.

Toppsjef Barstad er optimistisk:

– De fundamentale forholdene i dette markedet er de samme: en global tankflåte som eldes fort, og ordrebøker som reduseres, i det global oljeetterspørsel er i ferd med å vokse til mer enn 100 millioner fat per dag. Disse faktorene kan skape en potensielt kraftig cocktail for gjeninnhentingen av tankmarkedet, sier han i meldingen.

Ingen låneforfall før 2023

Frontline betaler ikke utbytte for tredje kvartal.

I kvartalsrapporten opplyses det at rederiet i november forlenget en kredittfasilitet på 275 millioner dollar med en aktør tilknyttet John Fredriksens Hemen Holding, med 12 måneder, frem til mai 2023. Denne forlengelsen gjør at Frontline ikke har noen låneforfall før 2023, ifølge finansdirektør Inger M. Klemp.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.