Tirsdag tok en rekke tidligere kunder i det konkursrammede kryptoselskapet FTX ut et søksmål mot selskapet og dens tidligere sjefer, blant annet grunnlegger Sam Bankman-Fried, i håp om å sikre seg det som er igjen av selskapets digitale eiendeler. Det melder Reuters.

Søksmålet er det siste i rekken av forsøk på å hente ut det som er igjen av selskapet, skriver nyhetsbyrået og peker på at FTX krangler med både Blockfis konkursbo og kreditorer på Bahamas og Antigua.

Det er med andre ord enda et slag mot selskapets og dets grunnlegger i det som mange omtaler som en av tidenes største konkursskandaler.

– Ikke måtte stå i kø sammen

Ifølge søksmålet, som ble levert inn hos konkursdomstolen i Delaware, mener kundene at FTX skulle separere kundekontoer, noe selskapet ikke gjorde, men heller tillot «kontoene å bli misbrukt».

– Kunder skal ikke måtte stå i kø sammen med sikrede eller usikrede kreditorer i disse konkursbehandlingene – kun for å dele i de reduserte eiendomsmidlene til FTX Group og Alameda, heter det i søksmålet gjengitt av Reuters.

Det amerikanske overvåkningsorganet Commodity Futures Trading Commision (CFTC) anslår at midler til en verdi av 8 milliarder dollar ble misbrukt fra FTX-kundekontoer.

FTX kollapset i november og flere hundre millioner dollar er forsvunnet. Det er foreløpig uklart hvor innskuddene har tatt veien.

«Episke proporsjoner»

FTX søkte i november om konkursbeskyttelse i USA, og Bankman-Fried trakk seg som direktør for selskapet. Tidligere i desember ble han pågrepet på Bahamas og utlevert til USA kort tid senere. Senere ble han løslatt mot en kausjon på nesten 2,5 milliarder dollar.

Siktelsen mot Bankman-Fried omfatter blant annet bedrageri og hvitvasking i det påtalemyndigheten har omtalt som «episke proporsjoner».

Dersom 30-åringen blir dømt på alle de åtte tiltalepunktene, kan den samlede dommen bli på over 100 års fengsel.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.