Den erfarne banktoppen Finn Haugan gir seg som konsernsjef i Sparebank 1 Midt-Norge (SMN). Sparebank 1-generalen er med sine 27 år bak spakene den lengstsittende toppsjefen på Oslo Børs.

Banktopp vurderte å binde renten: – Å herre min fred så glad jeg ikke gjorde det
De gangene Konsernsjef Finn Haugan i Sparebank 1 SMN har møtt folk som angrer, er det folk som har bundet renten på feil tidspunkt.
02:03
Publisert:

– Finn Haugan har hatt uvurderlig betydning for at SpareBank 1 SMN har bygd seg opp til et komplett finanshus, med en ubestridt posisjon som lønnsom og solid markedsleder i regionen. Han har ledet banken trygt gjennom flere kriser, og han har mye av æren for etableringen av SpareBank 1-alliansen, sier styreleder Kjell Bjordal i meldingen.

Styret i SMN har allerede ansatt Sparebanken Nord-Norge-sjef Jan Frode Janson som ny konernsjef.

– Styret er meget tilfreds med at vi har funnet en arvtager etter Finn Haugan med tung finanserfaring, inngående kjennskap til SpareBank 1-alliansen og fremragende resultater. Det har i tillegg vært viktig for styret å finne en leder med lokal tilhørighet for å videreutvikle regionens ledende finanshus, sier styreleder Kjell Bjordal i SpareBank 1 SMN.

Jan Frode Janson blir ny sjef i Sparebank 1 SMN.
Jan Frode Janson blir ny sjef i Sparebank 1 SMN. (Foto: Mikaela Berg)

Janson har de siste seks årene styrt Sparebank 1 Nord-Norge.

Før det var han viseadministrerende direktør i Fokus Bank (Danske Bank Norge), opplyser Sparebank 1 SMN i en børsmelding.

– Konsernsjefjobben i SpareBank 1 SMN er sannsynligvis den eneste stillingen i Norge som kunne få meg til å forlate SpareBank1 Nord-Norge. For meg som trønder er det stort å få lov å lede regionens klart ledende finanshus og få jobbe med 1500 nye kolleger. Jeg gleder meg også til å jobbe med en region jeg har stor tro på og identifiserer meg med, sier påtroppende konsernsjef Jan-Frode Janson.

Janson tiltrer senest 1. mai 2019.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette spillet har hatt enorm vekst det siste halvåret med 95 millioner nye brukere
Fortnite kan likevel ikke måle seg med en syv år gammel gigant.
00:49
Publisert: