I en børsmelding torsdag går det frem at Bjørn Rune Gjelsten, gjennom Gjelsten Holding, har solgt drøyt fem millioner aksjer i Kid til kurs 64,8 kroner per aksje. Dermed har Gjelsten solgt Kid-aksjer for 325 millioner kroner. Dette tilsvarer 12,35 prosent av aksjene i selskapet.

Har fortsatt 25 prosent

Investoren hadde før salget 15 millioner aksjer i selskapet, og vil etter salget sitte igjen med drøye ti millioner aksjer i selskapet. Dermed har Gjelsten en eierandel i selskapet på 25 prosent.

Gjelsten er etter salget fortsatt den største eieren i Kid. Sparebank 1 Markets bistod ham med salget, går det frem av meldingen.

Da et mulig salg ble kunngjort onsdag, kom det også frem at Gjelsten etter salget som nå er klart har forpliktet seg til å ikke selge flere aksjer de neste 90 dagene.

Forrykende vekst

Kid har hatt en forrykende vekst de to siste månedene. Siden 19. mars har aksjen steget 127 prosent. Gjelsten aksjepost har mer enn doblet seg i verdi fra omlag 490 millioner kroner til 1,1 milliarder kroner. Selskapet har en markedsverdi på tre milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.