Onsdag sparkes resultatsesongen i gang, og det er Gjensidige Forsikring som er først ut på Oslo Børs til å melde om resultater for fjerde kvartal og helåret 2021.

I den ferske rapporten går det frem at forsikringsselskapet fikk et resultat før skatt på 2,9 milliarder kroner i fjerde kvartal. Det er om lag en halv milliard høyere enn fjerde kvartal i fjor.

For hele 2021 endte resultatet på 8,8 milliarder kroner før skatt, opp fra 6,3 milliarder kroner i 2020. Fjoråret ga det beste årsresultatet noen sinne, ifølge selskapet.

Samtidig foreslås det et utbytte på 7,7 kroner per aksje, altså til sammen 3,85 milliarder kroner.

– Sammen med en sterk og effektiv drift og oppmuntrende økonomiske utsikter i våre markeder vil dette være et godt grunnlag for fortsatt gode resultater, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i en børsmelding.

Resultatet for skadeforsikringsvirksomheten endte på 1,3 milliarder kroner i kvartalet.

Gjensidige-aksjen faller rundt 2,5 prosent fra start onsdag morgen.

Solgte eiendom med milliardgevinst

Kvartalsresultatet blir også godt hjulpet oppover av salget av næringseiendommen Oslo Areal, som ble ferdigstilt i starten av desember i fjor. Salget ble gjort til eiendomsselskapet Entra, og ga Gjensidige salgsinntekter på rundt 6,8 milliarder kroner. Gevinsten på salget endte på rundt to milliarder kroner, ifølge en melding fra Gjensidige tidligere i januar.

I kvartalsrapporten onsdag skriver selskapet at pandemien har hatt en positiv innvirkning på erstatningskostnader, som blir anslått å ligge på om lag 35 millioner kroner. Dette skyldes hovedsakelig redusert reisevirksomhet, ifølge selskapet.

I kvartalet fikk Gjensidige premieinntekter fra forsikring – som utgjør den absolutte største delen av selskapets driftsinntekter – på 7,5 milliarder kroner, opp fra 6,9 milliarder kroner i fjerde kvartal 2020.

«Økningen i forsikringsresultat tilskrives hovedsakelig premievekst og et lavere storskadeinnslag. Den underliggende frekvensskadeprosenten gikk opp med 0,8 prosentpoeng sammenlignet med samme kvartal i 2020, drevet av segmentene Privat, Sverige og Baltikum», skriver selskapet i en børsmelding.

For hele 2021 fikk Gjensidige driftsinntekter på 30,4 milliarder kroner, opp fra 28,3 milliarder kroner i 2020.

Jevnlige utbytter

Gjensidige har de siste tre årene betalt utbytte en rekke ganger, samtidig som at aksjekursen har steget stødig i perioden. Selskapet er i dag verdsatt til 107,3 milliarder kroner på Oslo Børs, og avsluttet tirsdagens handel til sluttkurs 214,3 kroner.

Selskapets nådde en foreløpig topp 14. januar, da aksjekursen nådde 226,1 kroner.

Det er Gjensidigestiftelsen som er største eier i forsikringsselskapet, med drøyt 60 prosent av aksjene. Ellers er selskapets øvrige aksjonærliste dominert av nordiske og internasjonale fond og forvaltningshus.

Gjensidige-aksjen har steget 12,45 prosent det siste året.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.