Gjensidige Forsikring vil betale ut to milliarder kroner i utbytte til eierne, tilsvarende fire kroner per aksje. Det fremkommer av forsikringsselskapets tredjekvartalsrapportering onsdag.

Konsernsjef Helge Leiro Baastad er svært tilfreds med kvartalet som er gått.

– Vi er veldig fornøyde med de sterke resultatene vi fortsetter å levere. Vi vil fortsette å fokusere på vekst i våre markeder. Sammen med sterk og effektiv drift og dedikerte medarbeidere er dette en forutsetning for å levere solide resultater og attraktiv avkastning, sier han i en melding.

Bedre enn ventet

Gjensidige Forsikring fikk et resultat før skatt på to milliarder kroner i tredje kvartal. Det er omtrent det samme som i samme periode året før og bedre enn hva forståsegpåerne hadde sett for seg på forhånd. Analytikerne hadde ventet et resultat før skatt på 1,8 milliarder kroner.

Resultatet fra skadeforsikringsvirksomheten, målt ved forsikringsresultatet, endte på 1,8 milliarder kroner, opp fra 1,5 milliarder kroner i fjor.

Premieinntektene fra skadeforsikring økte med 8,2 prosent til rundt 7,5 milliarder kroner, opp fra rundt 6,9 milliarder kroner.

Økningen i forsikringsresultat tilskrives hovedsakelig premievekst, opplyser selskapet.

Prises til 100 mrd.

Et av de viktigste lønnsomhetsmålene i forsikringsbransjen er det man kaller «combined ratio». Det er en sammenstilling av kostnader og skader mot premier. Jo lavere dette nøkkeltallet er, jo høyere er lønnsomheten.

I tredje kvartal var Gjensidige Forsikrings «combined ratio» på 76 prosent. I samme periode i fjor var «combined ratio» på 78,2 prosent.

Gjensidiges aksjekurs har steget 11 prosent hittil i år. Selskapet er priset til 101 milliarder kroner og er børsens niende største selskap.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.