Torsdagens planlagte generalforsamling i Gjensidige Forsikring utsettes, melder selskapet i en børsmelding.

Årsaken er et brev fra Finansdepartementet brev, sendt onsdag, der departementet uttrykker en forventning om at banker og forsikringsselskaper dropper utbytte i år, ettersom koronakrisen har skapt betydelig usikkerhet om fremtiden.

Brevet var et svar til Finanstilsynet, som ønsket et forbud.

«Situasjonen er ekstraordinær. Bankene kan bli påført betydelige tap, og lavere rente og fall i verdien av eiendeler vil gjøre det mer krevende for livsforsikringsforetakene å møte fremtidige forpliktelser», skrev tilsynet i sin anbefaling.

Selv om Finansdepartementet ikke ønsker å gå så langt som å forby, vil styret gjøre en ny vurdering av sitt forslag til utbytte, heter det i børsmeldingen.

Gjensidige planla opprinnelig å betale 7 kroner og 25 øre i utbytte per aksje, og selskapet skriver at de økonomiske forutsetningene for dette utbyttet fortsatt er til stede.

Selskapet opplyser også at den pågående koronakrisen har hatt begrenset innvirkning på selskapets ansatte og forretninger, selv om forsikringsselskapets investeringsporteføljer er blitt rammet av det brede børsfallet.

«Imidlertid har den totale effekten på konsernets erstatningskrav vært begrenset» skriver selskapet.

Noen ny dato for generalforsamlingen er ennå ikke bestemt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.