Geir Holmgren er utnevnt til ny sjef i Gjensidige Forsikring, med virkning fra 2. januar 2023, fremgår det av en børsmelding tirsdag morgen.

Holmgren tar over etter Helge Leiro Baastad, som skal gå av med pensjon etter å ha vært sjef i Gjensidige siden 2003.

Holmgren kommer fra stillingen som administrerende direktør i Storebrand Livsforsikring.

– Helge har ledet Gjensidige gjennom store endringer, fra å være en del av Gjensidige Nor til å bli et solid og lønnsomt, børsnotert selskap. Han har vært svært viktig for selskapets utvikling og vekst, sier Gjensidige-styreleder Gisele Marchand i meldingen.

Gjensidige-aksjen falt 0,3 prosent fra start tirsdag.

Kommer fra Storebrand

Holmgren, som er 50 år gammel, er i dag konserndirektør for bedriftsmarkedet i Storebrand og administrerende direktør i Storebrand Livsforsikring. Han har vært i Storebrand siden 1997, og vært en del av konsernledelsen de siste ti årene.

Holmgren har en cand.scient.-grad fra Universitetet i Oslo og har gjennomført et business management-studium ved Griffith University Brisbane i Australia.

Styrelederen er glad for å erstatte Baastad med Storebrand-toppen.

– Jeg er svært fornøyd med at Holmgren har takket ja til å bli Gjensidiges neste toppsjef, og vi er sikre på at han har kvaliteter som kan føre selskapet videre, sier Marchand.

Holmgren selv sier at han tar over etter Baastad med stolthet og ydmykhet.

– Forsikringsmarkedet er i betydelig endring med nye kundebehov og nye teknologiske muligheter. Jeg ser frem til å jobbe med å utvikle markedslederen i Norge og realisere vekstambisjonene i Norden og Baltikum videre, sammen med alle de dyktige og engasjerte medarbeiderne i Gjensidige, sier han.

I en separat børsmelding fra Storebrand blir det klart at Holmgren forlater selskapet 3. juni, og at jakten på hans etterfølger allerede er startet. Finansdirektør Lars Aasulv Løddesøl er blitt konstituert som administrerende direktør i Storebrand Livsforsikring inntil en permanent erstatter er på plass.

Børstilværelsen og utbyttene

Baastad, som altså går av med pensjon på starten av neste år, har ledet Gjensidige fra å være en del av et annet selskap, til å bli et selvstendig børslokomotiv som i dag er verdsatt til over 100 milliarder kroner.

Da Gjensidige gikk på børs i desember 2010 ble tegningskursen satt til 59 kroner, etter at Gjensidigestiftelsen gjennomførte et nedsalg i forbindelse med noteringen. Styret vedtok da at det skulle ha en konkurransedyktig utbyttepolitikk, og satte seg et mål om at mellom 50 og 80 prosent av resultat etter skatt skulle deles ut som utbytte.

Siden første handelsdag på Oslo Børs har Gjensidige-aksjen steget over 300 prosent, og står før børsåpning tirsdag i 206 kroner.

Forsikringsselskapet fikk i første kvartal et resultat før skatt på rett over halvannen milliard kroner, etter at fjoråret endte med et utbytteforslag på 3,85 milliarder kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.