Tunaal har gjort det riktig i å ha Statoil i meglerhusets portefølje. Siden Tunaal tok aksjen inn i varmen i mai, har den steget med 5,3 prosent. Nå øyner han muligheten for gevinst.

– Den ser litt overkjøpt ut. Den har gått kraftig og oljeprisen har gått bra, så det er rett og slett en god anledning til å ta litt gevinst i Statoil, sier han.

Statoil-aksjen er nå priset nesten like høyt som den var før oljeprisfallet sommeren 2016. Bare den siste måneden har den klatret med nesten åtte prosent på Oslo Børs.

– Hvis det er en mindre aksje, kan den bare fortsette å gå, men når Statoil gjør det, da begynner lysene å blinke litt, sier Tunaal.

Tar inn tankrederi

Aksjestrategen gjør ellers ingen endringer. Den store taperen i Tunaals portefølje er tankrederiet Golden Ocean som falt 10,1 prosent forrige uke. Denne aksjen tar nå analysesjef Lars-Daniel Westby inn i Sparebank 1 Markets sin portefølje som et «bet» på et syklisk oppsving på Oslo Børs. Bulkselskaper, selskaper som driver med shipping av tørrlast, er sykliske aksjer som svinger i takt med konjunkturene i økonomien.

– Bulk har allerede bunnet ut med drahjelp fra bra moment i økonomien generelt og kapasitetsutnyttelsen er på vei opp. Dette kombinert med en veldig lav ordrebok gjør oss optimistiske for utnyttelsesgraden fremover og dermed ratene, sier Westby.

Han peker også på at stålprisene har doblet seg fra bunnen i starten av 2016, og at dette vil støtte opp under verdien på skipene fremover.

Takk og farvel til BW Offshore

Meglerhuset tar også inn mobilløsningsleverandøren Link Mobility i porteføljen blant annet på grunn av god organisk vekst tross svak aksjekurs, flere oppkjøp i Europa og kontrakter med blant annet DHL, Maersk Tankers og PostNord.

Ut av porteføljen går oljeprodusenten BW Offshore som har gitt Westby og Sparebank 1 Markets en avkastning på 15,5 prosent siden de tok den inn i midten av august.

– Vi mener en god del av oppgangen er tatt ut, sier Westby.

Tredje og siste deltager i DNs porteføljekonkurranse Arctic Fund Management gjør ingen endringer i sin portefølje. Meglerhuset har hatt en avkastning på 20,4 prosent siden januar og leder dermed konkurransen foran DNB Markets med en avkastning på 15,4 prosent og Sparebank 1 Markets med 9,7 prosent.

Til sammenligning er Oslo Børs opp 12,2 prosent så langt i år.(Vilkår)

Over 20 drept og 100 såret i Las Vegas-skyting
Over 20 mennesker ble drept og over 100 andre ble såret i skyteangrepet mot en countrykonsert i Las Vegas, opplyser sheriffen i den amerikanske byen. Video fra pressekonferansen.
01:33
Publisert: