I en twitter-melding tirsdag sier Tesla-sjef Elon Musk at finansinstitusjonen Goldman Sachs og investeringsselskapet Silver Lake er hyrt inn som rådgivere.

– Jeg er fornøyd med å jobbe med Silver Lake og Goldman Sachs som finansielle rådgivere, i tillegg til Wachtell, Lipton, Rosen & Katz and Munger og Tolles & Olson, som juridiske rådgivere, skriver Musk.

Mandag gjorde Tesla grunnlegger Elon Musk det klart at Saudi-Arabias statlige investeringsfond gjentatte ganger har vist interesse for å finansiere en børsexit for Tesla.

Det skriver Musk i et nytt blogginnlegg på Teslas hjemmesider.

Kontaktet av Saudi-Arabia

Siden Musk forrige uke sjokkerte hele aksjemarkedet ved å skrive på Twitter at han vil gjøre Tesla privat igjen, altså ta det av børsen, i tillegg til at skrev at finansieringen var sikret, er det blitt spekulert mye i om Musk faktisk har penger nok til å gjennomføre det. Det er også blitt stilt spørsmål om hvorvidt Twitter-meldingen kan skape juridiske problemer for Musk dersom det viser seg at han ikke har fått finansiering.

Et fåtall Tesla-aksjonærer har allerede saksøkt Elon Musk for det de mener er villedende og falske uttalelser.

I blogginnlegget forsøker Musk å forklare:

«I over to år har Saudi-Arabias statlige investeringsfond kontaktet meg flere ganger om å gjøre Tesla privat. De møtte meg først i starten av 2017 for å uttrykke denne interessen på grunn av viktigheten av å diversifisere seg fra olje», skriver han.

Han skriver videre at det saudiske fondet helt åpenbart har mer enn nok kapital til å foreta en sånn transaksjon.

Møttes for to uker siden

Financial Times skrev forrige uke at det saudiske fondet i det stille hadde kjøpt seg opp fra tre til fem prosent i Tesla. Dette bekrefter Musk i blogginnlegget, og skriver samtidig at like etter fondet kjøpte seg opp tok de kontakt igjen.

I det møtet, som fant sted 31. juli, sa direktøren i fondet ifølge Musk at gjentok sin støtte for finansiering av en børsexit.

«Jeg forsto på ham at ingen andre beslutningstagere var nødvendig og at de var ivrige på å fortsette», skriver Musk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.