Google-eier Alphabet la sent mandag kveld kvartalsresultater for første gang siden Sundar Pichai ble toppsjef i desember.

Den viktigste oppgaven for den nye toppsjefen var å vise at verdens dominerende søkemotor Google fortsatt klarer å levere tosifrede veksttall for selskapet.

Det klarte han. Alphabets inntekter økte med 17 prosent til 46,1 milliarder dollar i fjerde kvartal.

Likevel var resultatet skuffende, da analytikerne hadde ventet en vekst på 19 prosent. Aksjen faller 2,3 prosent i etterhandelen på Wall Street.

Youtube-tall for første gang

Alphabet leverte et resultat etter skatt på 10,7 milliarder dollar, noe som gir en inntjening på 15,35 dollar per aksje. Det var bedre enn analytikernes estimat på 12,49 dollar per aksje.

For første gang har Alphabet lagt frem tall for annonseinntekter Youtube, og disse var på 4,7 milliarder dollar.

Inntektene for Google Cloud var på 2,6 milliarder dollar.

Vekst i annonseinntektene for Google er viktigere enn noensinne nå som Alphabet står foran noen av de viktigste antitrustsakene noensinne. Amerikanske myndigheter har nå fulgt blant andre EU og går etter Googles markedsdominans i USA, og konkurransemyndighetene har ennå ikke godkjent milliardoppkjøpet av Fitbit, som er store på såkalt «wearable technology», eller bærbar teknologi.

Det amerikanske justisdepartementet sier rett ut at det er aktuelt å splitte opp de amerikanske teknologigigantene – inkludert Alphabet.

Positive utsikter

Alphabet-aksjen har i likhet med andre teknologiaksjer steget kraftig og er opp nesten 30 prosent det siste året, og syv prosent siden nyttår.

Investorer og analytikere er stort sett positive til utsiktene fremover for Alphabet, spesielt for selskapets teknologiske og forretningsmessige løsninger i skyen. Annonsepotensialet regnes også som fortsatt stort, særlig på Youtube og på appen Google Maps.

Konsensus blant analytikere Marketwatch snakket med før kvartalsrapporten tilsa et resultat per aksje på rundt 12,50 dollar. Nesten alle disse analytikerne anbefalte kjøp av Alphabet-aksjer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.