Oak Tree Capital, nest største eier i tankrederiet Hafnia, melder onsdag morgen at det har solgt 25,2 millioner aksjer i selskapet til en kurs på 50 kroner per aksje.

Det tilsvarer et nedsalg på om lag 1,2 milliarder kroner, rett over fem prosent av de utestående aksjene i selskapet og rundt halvparten av Oak Tree Capitals beholdning. Hafnia-aksjen avsluttet tirsdag til sluttkurs 51,8 kroner og faller rundt 1,7 prosent onsdag morgen.

Oak Tree Capital har nå inngått en sedvanlig lockup-avtale på tre måneder, som betyr at det i utgangspunktet ikke skal selge ytterligere aksjer i perioden.

Det blir opplyst at aksjonærens representant i styret, Guillaume Philippe Gerry Bayol, har bestemt seg for å trekke seg fra styrevervet som følge av nedsalget.

Hafnia ble en av fjorårets store vinnere på Oslo Børs, da aksjen steg over 200 prosent. Selskapet er i dag verdsatt til 26,1 milliarder kroner på Børsen. BW Group er største eier i selskapet, med rett under halvparten av aksjene.

Hafnia er et av verdens største tankrederier med 253 skip, i hovedsak produkttankere, under operasjon hvorav omtrent halvparten er egeneide.

Dette er andre gang på under et halvt år at Oak Tree Capital selger seg ned i Hafnia, etter et salg for 1,9 milliarder kroner i september i fjor. Da fikk storeieren 42 kroner per aksje.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.