Kryptoselskapet Harmonychain, som blant annet skal utvinne kryptovalutaene Dogecoin og Litecoin, stupte på børs tirsdag etter å ha kommet med nedslående nyheter sent mandag kveld.

Tirsdag kveld sender selskapet ut en ny oppdatering rundt «Multi Project Wafer»-prosjektet. Det går frem at oppstart av produksjonen av prototype-mineren utsettes fra 15. september til 1. desember.

Harmonychain-aksjen stupte hele 54 prosent til sluttkurs 0,62 kroner tirsdag. Selskapet avsluttet handelsdagen med en markedsverdi på 107,4 millioner kroner.

DN har vært i kontakt med konsernsjef Ola Stene-Johansen, og stilt spørsmål om utsettelsen og de økte kostnadene. I en epost skriver han:

– På det nåværende tidspunkt kan vi ikke gi noen kommentar utover børsmeldingen.

Setter bitcoin-utvinning på pause

I børsmeldingen tirsdag kveld skriver selskapet også at designerne som skal utvikle databrikkene har bestemt seg for å sette utviklingen av en bitcoin-miner på pause.

«Lokotech AS anser det som strategisk riktig å fokusere på Scrypt (Litecoin & Dogecoin) ASIC Miner utviklingen, og i den forbindelse settes utvikling av SHA (Bitcoin) ASIC Miner på hold inntil videre», skriver selskapet i meldingen.

Lokotech er et heleid datterselskap av Harmonychain som skal stå for produksjonen av Scrypt Mineren. Disse chipsene (databrikkene) skal være hjernen i hva konsernsjef Stene-Johansen i forrige uke kalte «markedets beste, mest effektive scrypt miner».

Dette er maskiner som kan brukes for å utvinne kryptovalutaer slik som Dogecoin og Litecoin. Selskapet kaller maskinene «Bulldozere».

Fra venstre til høyre: Styreleder Bjørn Zachrisson, konsernsjef Ola Stene-Johansen, Chief Technology Officer Christian Rustad, Chief Financial Officer Ben Miklozek i Harmonychain.
Fra venstre til høyre: Styreleder Bjørn Zachrisson, konsernsjef Ola Stene-Johansen, Chief Technology Officer Christian Rustad, Chief Financial Officer Ben Miklozek i Harmonychain. (Foto: Harmonychain)

Videre oppgir selskapet at det per tirsdag har vel 85 mill. kroner i bankinnskudd og ingen gjeld. Det blir opplyst at det vil påløpe til sammen vel 30 mill. kroner i kostnader i andre halvår i år.

13. største aksjonær og styremedlem, NHH-professor Thore Johnsen, sier til DN tirsdag kveld at han fortsatt har troen på selskapet.

– Jeg har fortsatt troen på selskapet. Konseptet og ideen er svært gode, og det er spennende ting som skjer. Imidlertid har det vist seg at gjennomføringen med tanke på kostnadsnivået ikke er blitt som forventet. Det blir et spørsmål videre hva man skal gjøre med det, sier professoren.

Store ambisjoner

Harmonychain har hatt store ambisjoner: I 2022 og 2023 skal det etter planen selges 60.000 slike «Bulldozere». Ifølge selskapet har disse en salgsverdi på omkring 30-50.000 kroner per stykk.

Harmonychain kunngjorde tidligere i juni en avtale på nesten én milliard kroner med det norske selskapet Keytouch Technologies as.

Aksjen fløy rett til værs på nyheten. Kontrakten var verdt tre ganger mer enn Harmonychains børsverdi.

Selskapet ble som kjent nektet adgang da det først søkte om børsnotering tidligere i år, men slapp altså til slutt gjennom på Euronext Growth. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.