«GTLK som er eier av leasingselskapene i Hongkong og Irland som finansierer Havila Kystrutens skip er blant de sanksjonerte selskapene. Havila Kystruten legger til grunn at sanksjonene forhindrer GTLK i å gjennomføre finansieringen av selskapets skip.»

Det skriver Havila Kystruten i en børsmelding mandag formiddag.

Dermed er selskapet i gang for å finne alternative løsninger for levering av skipet «Havila Castor» fra Tersan, som berøres av sanksjonene.

Det har fra før av vært kjent at sanksjonene mot Russland kan ramme det norske selskapet hva gjelder finansiering gjennom russiskeide GTLK. Men det er først nå selskapet bekrefter at sanksjonene har fått en direkte effekt.

Havila har en kontrakt med staten om å drive fire av til sammen elleve skip på kystruten mellom Bergen og Kirkenes. Selskapets aksje stiger to prosent mandag formiddag, og har en markedsverdi på 981 millioner kroner.

«Situasjonen som er oppstått er uheldig for Havila Kystruten som innretter seg etter de til enhver tid gjeldende bestemmelser som norske og andre lands myndigheter iverksetter. Eier av selskapene i Hongkong og Irland er russiske GTLK», skrev Havila i en børsmelding 28. mars. På det tidspunktet var ikke GTLK sanksjonert.

Ifølge E24 er det snakk om fire milliarder kroner som er blitt finansiert av det russiske, statseide selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.