Eiendomsselskapet Heimstaden, som er kontrollert av investor Ivar Tollefsen, melder onsdag morgen at det har kjøpt 806 boliger for en samlet pris på 1,7 milliarder svenske kroner.

Investeringen i Jönköping, som ligger en kort kjøretur øst for Göteborg, er den andre på bare få måneder etter at Heimstaden gjorde sin inntreden i byen i september i fjor. Det skal også etableres et lokalkontor i forbindelse med den siste transaksjonen, opplyser selskapet i en melding.

– Eiendommene er velbevarte og passer godt inn i vår strategi for ekspansjon i regionen, sier investeringsdirektør Mattis Falkentoft.

Den nye porteføljen, som Heimstaden selv beskriver det, består av 806 eksisterende boliger, samt 21 loftsleiligheter som blir bygget i disse dager. De er alle lokalisert i sentrum i Jönköping, opplyses det.

Boligene er fordelt på 38 eiendommer og har en gjennomsnittsstørrelse på 68 kvadratmeter.

Ivar Tollefsens Fredensborg er største eier i Heimstaden med vel 70 prosent av aksjene. Heimstaden eier om lag 150.000 boliger med en samlet verdi på 290 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.