Gjensidige Forsikring fikk et resultat før skatt fra videreført virksomhet på 1,66 milliarder kroner i fjerde kvartal i fjor.

På forhånd var det ventet at Gjensidige ville legge frem et resultat før skatt fra videreført virksomhet på 591 millioner kroner, ifølge TDN Direkt.

I samme kvartal i 2017 var dette resultatet på 996 millioner kroner.

Kraftig økning i lønnsomheten

Resultatet fra skadeforsikringsvirksomheten er 1,9 milliarder kroner, opp fra 555 millioner kroner i samme periode i fjor. Den kraftige oppgangen skyldes ekstraordinære værforhold og høye avviklingsgevinster. En avviklingsgevinst er avvik fra estimater fra tidligere perioder.

I skadeforsikringsvirksomheten var den såkalte «combined ratio», som er lønnsomhetsmålet innen forsikring, på 68,5 prosent. Jo lavere denne er, jo mer lønnsomt har selskapet drevet.

På forhånd var det ventet en «combined ratio» på 89,8 prosent.

Fremover venter selskapet en «combined ratio» på 86-89 prosent, eller 90-93 prosent gitt at det ikke kommer noen «run off-gevinster». Gjensidige venter «run-off-gevinster» på rundt en milliard kroner frem til og med 2022, ifølge TDN Direkt.

Mens Gjensidige slår analytikernes forventninger både på resultat og combined ratio, ligger de noe under på utbytte enn det som var spådd. Gjensidige vil betale 7,10 kroner i utbytte til sine aksjonærer.

Ikke fornøyd med fjoråret

– Forbedringen i forsikringsresultatet fra fjerde kvartal 2017 var et resultat av betydelig høyere avviklingsgevinster, som en følge av en grundig gjennomgåelse av våre skadereserver. I tillegg bidro premievekst og bedre underliggende lønnsomhet, særlig for motorvogn i Norge, til resultatforbedringen, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i en melding, men går ikke av skaftet for fjorårets samlede resultater.

– For 2018 er vi ikke fornøyde med de underliggende resultatene, selv når de justeres for ekstraordinære væreffekter. Det foreslåtte aksjeutbyttet er likevel på nivå med fjorårets, og bekrefter vårt løfte om å tilstrebe et høyt og stabilt nominelt utbytte til våre aksjonærer, sier Baastad.

Gjensidige Forsikring har en markedsverdi på 71 milliarder kroner og har falt rundt syv prosent på børs det siste året.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sover femten netter på gaten for å kjøpe en vin til 50.000 kroner
7. februar slipper Polet rundt 446 forskjellige burgundere fordelt på 29 500 flasker. Den dyreste koster opp mot 50.000 kroner.
01:24
Publisert: