Det var i en artikkel i DN 15. mai at Arctic Securities it-analytiker Henriette Trondsen erklærte sine tre absolutte favorittaksjer. Nå, halvannen måned senere, kan hun smile stort.

Knuste børsen

Aksjene Trondsen trakk frem var quiz- og læringsselskapet Kahoot, rådgivningsselskapet Crayon og Nordic Semiconductor, som produserer integrerte kretser til bruk i trådløs teknologi.

De tre aksjene hadde på det tidspunktet allerede steget henholdsvis 21, 18 og 11 prosent i år.

Det var ingen hindring for videre oppgang.

I snitt har de tre aksjene steget 24,4 prosent siden 15. mai. Til sammenligning har hovedindeksen på Oslo Børs steget 6,4 prosent i samme periode.

Kort fortalt betyr det: Hadde du investert i Trondsens favoritter ville din avkastning nå vært over tre ganger høyere enn om du hadde vært fullt eksponert mot hovedindeksen.

– Er det ikke deilig å ha rett?

– Jo, det er hyggelig det. Nå har it-sektoren vært ganske sterk i det siste, spesielt semiconductor og programvare. Alle tre selskapene har rapportert solide resultater og i liten grad vært påvirket av dagens krise. Både Kahoot og Nordic Semiconductor har faktisk kommet styrket ut, sier Trondsen nå.

Hun tror fortsatt det er oppside i alle de tre aksjene, særlig i Kahoot, og tror ikke tiden er inne for gevinst helt ennå.

– Jeg ville fortsatt å sitte på aksjen, sier hun.

Derfor har hun ståltro

Siden børsnoteringen i oktober 2019 har Kahoot steget over 160 prosent på Oslo Børs. Aksjen handler til fredag til 38,50 kroner.

Henriette Trondsen er nå den klart største optimisten av analytikerne som dekker aksjen. Hun har et kursmål på 60 kroner. Det impliserer en oppside på ytterligere 56 prosent.

– Kahoot er en av dem som faktisk tjener på dagens krise etter sterk etterspørsel for fjernundervisning for skoler og bedrifter. Jeg tror det vil bli en slags Youtube for utdanning. Selskapet har en del spennende prosjekter og produktlanseringer fremover som jeg tror vil støtte fortsatt inntektsvekst i høst og fremover, sier analytikeren.

Fra første til andre kvartal økte Kahoot sine fakturerte inntekter med 49 prosent. I starten av neste år vil selskapet flytte seg fra miniputtbørsen Merkur Market til hovedlisten på Oslo Børs. Trondsen tror det kan åpne for at enkelte institusjonelle investorer går inn i selskapet.

Samtidig tror hun Kahoot kommer til å øke guidingen, altså resultatanslagene, når de rapporterer andrekvartalstall i august.

– De er helt i startfasen med å ta betalt for brukerne sine. Derfor må du se litt lengre frem på hva potensialet er for Kahoot sammenlignet med dagens inntekter. De har kun 1,5 prosent betalende brukere nå og allerede har de en positiv operasjonell kontantstrøm og på driftsresultatet (ebitda) vil omtrent gå break even i andre kvartal, sier hun.

Nytt gullkorn?

Analytikeren har også funnet enda en potensiell yndling: Zalaris. Selskapet leverer lønns- og HR-systemer til bedrifter. Trondsen har et kursmål på 44 kroner, mot dagens aksjekurs på 34,7 kroner.

– Jeg tror utviklingen i driftsmarginene vil være helt sentralt for videre kursoppgang i Zalaris, sier hun.

Det er dog ikke alle selskaper hun anbefaler investorene og satse på akkurat nå.

– Vi har en holdanbefaling på Ice Group og jeg ville ventet med å kjøpe den aksjen, sier hun.

Trondsen mener mobilutfordreren må styrke balansen ved å refinansiere gjelden og potensielt hente mer egenkapital i markedet.

– Jeg synes ikke aksjen er interessant før de har gjort det, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.