Kort tid etter åpning faller hovedindeksen om lag 0,4 prosent, men svinger mye. Om fallet vedvarer blir dette andre dag på rad med fall på Oslo Børs, etter to dager med både oppgang og nedgang.

På forhånd ventet analytiker Roger Berntsen i Nordnet at hovedindeksen ville falle 0,5 prosent.

Nedgangen i Oslo kan ses på som en forlengelse av et bredt aksjefall på Wall Street torsdag. Der startet børsdagen med oppgang for de toneangivende indeksene S&P 500, Dow Jones og Nasdaq Composite, men alle de tre indeksene snudde i løpet av dagen, og falt henholdsvis 1,76 prosent, 1,45 prosent og 1,99 prosent.

Quantafuel faller

Fornybarselskapet Quantafuel har hatt en eventyrlig vekst siden selskapet ble børsnotert i februar. Siden starten av måneden alene har aksjekursen steget nær 80 prosent.

Fredag morgen ble det klart at selskapet har hentet inn 600 millioner i en rettet emisjon, og etter et minutts handel har aksjen falt om lag tre prosent.

Torsdag endte aksjekursen på 73 kroner, mens tegningskursen i emisjonen ble satt til 70 kroner per aksje.

Et knippe eksisterende aksjonærer har solgt 2,5 millioner aksjer til 175 millioner kroner:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • T.D. Veen, som er eid av Skagen-gründer Tor Dagfinn Veen og familien, har solgt en million aksjer, altså aksjer for 70 millioner kroner.
  • Administrerende direktør Kjetil Bøhn har solgt 900.000 aksjer gjennom sitt selskapet KB Management.
  • Styreleder Oscar Spieler har gjennom sitt selskapet SOS Ship solgt 300.000 aksjer.
  • Thomas Steenbuch Tharaldsen, CSO i selskapet, har gjennom sitt selskapet Math as solgt 300.000 aksjer.
  • Aksjonærene som har solgt aksjer har inngått en lock up-avtale på seks måneder, hvilket betyr at de ikke kan selge resterende aksjer i den perioden.