For to uker siden dukket skipsreder Herbjørn Hansson og sønnen Alexander Hansson opp blant de 30 største aksjonærene i eiendomsselskapet Solon Eiendom etter å ha kjøpt 305.000 aksjer for 5,9 millioner kroner.

Nå selger investeringsselskapet de to eier sammen, High Seas as, seg ut igjen etter bare en uke, viser aksjonæroversikter. Med gevinst.

Kan ha tjent nær en million

Legger man snittkursene i de to ukene til grunn i regnestykket, så kjøpte de for 5,9 millioner kroner og solgte for 6,28 millioner kroner.

Det er et par dagers etterslep på listene over de største aksjonærene på Oslo Børs, og det er derfor usikkert nøyaktig når High Seas kjøpte – og solgte – Solon-aksjene.

Tar man utgangspunkt i at de traff blink og kjøpte da kursen var på sitt laveste og solgte da den var på sitt høyeste, kan de ha kjøpt for 5,88 millioner kroner og solgte for 6,67 millioner kroner, og dermed realisert en gevinst på 790.000 kroner på en uke.

Etter salget sitter far og sønn Hansson kun igjen som storaksjonærer i ett Oslo Børs-notert selskap: farmasiselskapet Photocure.

Det gjør de gjennom investeringsselskapet High Seas as, der Herbjørn Hansson eier 40 prosent av aksjene og sønnen Alexander resten.

Hanssons er med det største aksjonær i Photocure med 10,21 prosent av aksjene. Det tilsvarer en eierpost verdt 56 millioner kroner.

Siden forrige uke har Solon-aksjen steget med 14,51 prosent på Oslo Børs.

DN skrev før jul at Herbjørn og Alexander Hansson har tapt stort på investeringene sine i år, blant annet i det New York-noterte tankrederiet Nordic American Tankers, som har falt som en stein på børsen, og i Photocure.

Det er ikke bare far og sønn Hansson som kaster kortene i Solon. Det gjør også investor Ketil Skorstad. Han slo seg opp som en stjerne i meglerbransjen på slutten av 90-tallet før han ble investor. Det har fungert veldig bra for det tidligere megleresset, som siden finanskrisen har tjent over 350 millioner kroner på aksjeplukking.

Søstre inn i Solon

I Solon har det gått så som så siden Skorstad kom inn i selskapet i starten av april i år. Han har i løpet av året kjøpt seg gradvis opp før han de siste ukene har solgt rubbel og bit. Forrige uke solgte han halvparten av sine 153.000 aksjer gjennom selskapet Tigerstaden as.

Siden han dukket opp med de første aksjene i april har kursen til Solon falt smått før den tok seg noe opp i desember og spratt opp like før jul.

Samtidig som Skorstad og familien Hansson har solgt seg ut har søstrene Celina og Hermine Midelfart sikret seg en eierpost i Solon. De har gjennom Midelfart Invest as kjøpt 100.000 aksjer i selskapet til like over to millioner kroner basert på snittkurs forrige uke.(Vilkår)

Her er D2s beste bilder fra 2017
02:33
Publisert: