Kosmetikkarving Hermine Midelfart, søsteren til Celina Midelfart, fikk i fjor et resultat før skatt på minus 32 millioner kroner gjennom sitt heleide Pescara as.

Det er første gang siden 2001 at Pescara har gått i underskudd.

Gjennom Pescara as styrer Midelfart et investeringsselskap og et eiendomsselskap. Til tross for at hun i fjor hadde titalls millioner kroner i gevinst på salg av aksjer, samt mottatte utbytter og renteinntekter på obligasjoner, har fjorårets nedtur i aksjemarkedet bidratt til urealiserte tap som er enda større.

I investeringsselskapet Pescara Invest, som handler i verdipapirer, var tapet på 58 millioner kroner i 2018.

Tar penger ut av banken

De ferske regnskapene kan tyde på at Hermine Midelfart ikke er nevneverdig bekymret for et større fall i aksjemarkedet. I holdingselskapet har hun nemlig redusert sin andel av penger i banken fra 191 millioner kroner i 2017 til 48 millioner kroner i 2018.

Torsdag skrev DN at Hermine Midelfarts yngre søster, Celina Midelfart, tapte 85 millioner kroner i 2018 mye på grunn av at urealiserte posisjoner i energisektoren som falt kraftig mot slutten av fjoråret.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.