Det var helt i slutten av januar i år at børsnoterte Hexagon Purus ble nominert til en kjempeavtale som kunne gi selskapet en omsetning på mange milliarder kroner. Samme dag fløy aksjen opp mer enn 30 prosent.

Nå har avtalen falt i fisk.

Trekker seg

Nominasjonen i januar kom fra en ikke-navngitt kunde og omfattet levering av batteripakker til masseproduksjon av elektriske tungtransportkjøretøy. De totale salgsvolumene var i perioden 2024–2027 anslått å gi en omsetning på 800 millioner dollar, tilsvarende rundt 7,7 milliarder kroner. I tillegg lå det opsjoner i potten for to ekstra år, som kunne økt volumene til ti milliarder kroner.

Overfor E24 beskrev toppsjef Morten Holum det som en kjempeavtale. Han sa nominasjonen betydde at man var kommet langt i prosessen og at mye allerede var avklart.

Natt til onsdag skrev Hexagon Purus i en børsmelding at kunden nå har trukket nominasjonen. Selskapet understreker at det ikke er knyttet til Hexagon Purus' produkter eller teknologiske kvalifikasjoner.

–Min «take» på dette er at det er uheldig for oss, men ikke skadelig. Vi har et aktivt marked hvor det er strukturell underkapasitet i bransjen. Etterspørselen er mye høyere enn tilbudet, og vi har en aktiv pipeline der vi stadig må si nei til muligheter, sier Hexagon Purus-sjef Morten Holum til TDN Direkt onsdag.

Ved børsåpning onsdag falt aksjen umiddelbart mer enn 20 prosent, men hentet seg markant inn utover dagen. Fallet endte til slutt på drøye ti prosent.

Så langt i år har Hexagon Purus steget nesten 40 prosent på Oslo Børs-markedsplassen Euronext Growth. Selskapet prises til 8,1 milliarder kroner.

Avtaler på løpende bånd

Hexagon Purus ble på tampen av 2020 skilt ut fra det børsnoterte Hexagon Composite, og notert som et eget selskap på Euronext Growth. Selskapet leverer hydrogentanker for transportsektoren, samt batteripakker og systemintegrasjon for hydrogen- og batterielektriske kjøretøy.

Selskapet har nærmest på løpende bånd meldt om nye avtaler og partnerskap. Kort tid etter den nå kansellerte milliardnominasjonen først ble meldt, var selskapet ute med nok en gigantavtale. I februar i år ble det meldt om en intensjonsavtale med lastebilprodusenten Hino Motors Manufacturing for levering av batteripakker.

Den totale salgsverdien var anslått til én milliard dollar, tilsvarende rundt 9,6 milliarder kroner i dag. Aksjen hoppet rundt 35 prosent samme dag.

Hexagon Purus har i to omganger hentet friske penger i markedet. Først ble det hentet 750 millioner kroner i forbindelse med børsnoteringen i desember 2020 og så 600 millioner kroner i februar i år.

Selskapet omsatte i første kvartal i år for 159 millioner kroner. Det er over en tredobling fra samme periode året før. Resultat før skatt endte på minus 119 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.