Saken oppdateres

Peloton fortalte sine ansatte på fredag at selskapet kutter 780 jobber, samtidig som de stenger flere detaljbutikker og øker prisene på en rekke produkter, melder CNBC

Bakgrunnen for endringene er at selskapet ønsker å kutte kostnader og bli mer lønnsomt.

Selskapet spesifiserer ikke hvor mange av sine totalt 86 butikker de ønsker å stenge, men vil redusere antallet kraftig fra og med 2023.

I tillegg vil selskapet stenge alle sine varelagre og overlate driften til eksterne tredjeparter.

– Endringen i tredjeparts logistikktjenesten kommer til å redusere produktkostnaden med opp til 50 prosent og vil gi oss muligheten til å møte våre leveringsforpliktelser på mest effektivt vis, sier daglig leder i Peloton, Barry McCarthy.

Selskapet Peloton har vært en av de store vinnerne innenfor tren-hjemme-markedet gjennom pandemien, som produsent og leverandør innenfor et high end-segment av hjemmetrening. Selskapet selger både treningsutstyr, digitale treningsprogrammer og abonnementstjenester, i USA, Storbritannia og Tyskland.

Desember 2020 var selskapet notert til en kurs på 163 dollar, siden har selskapet hatt en tung nedtur. I likhet med en rekke vekstaksjer har selskapet falt kraftig i verdi og omsettes nå for 13 dollar aksjen. Det tilsvarer et fall på 88,50 prosent.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.