Onsdag morgen legger den enorme kleskjeden Hennes & Mauritz frem ferske salgstall for tredje kvartal, som i H&Ms avvikende regnskapsår strekker seg fra juni til august.

Det viser at H&M omsatte for 55,59 milliarder svenske kroner i kvartalet.

På forhånd var det ventet en omsetning på snaue 58 milliarder svenske kroner i kvartalet, skriver Dagens Industri. Det er fremdeles et stykke opp til storhetstiden før pandemien. I tredje kvartal i 2019, noen få måneder før koronakrisen, omsatte kleskonsernet for 62,6 milliarder kroner.

H&M-aksjen faller rundt tre prosent fra start onsdag.

Sliter i Asia

I forbindelse med de ferske salgstallene skriver H&M at salgsutviklingen fortsatt var påvirket av pandemien. Det skal ha vært betydelige forskjeller mellom ulike markeder. Spesielt i Asia har restriksjoner og nedstengninger dempet salgene.

Ser man bort ifra Asia, Australia og New Zealand er salget i lokal valuta tilbake der det var før pandemien, ifølge H&M.

Ved starten av konsernets tredje kvartal (juni) var rundt 180 butikker midlertidig stengt. Åpne butikker har hatt restriksjoner på åpningstider, antall kunder og plass i butikk. Mot slutten av kvartalet var det fremdeles restriksjoner, men kun 100 butikker var midlertidige stengt.

Flest anbefaler kjøp

Heller ikke aksjekursen til H&M er tilbake der den var før pandemien. I dag står aksjen i rundt 170 kroner per aksje og ligger mer eller mindre flatt så langt i år.

Analytikerne er positive. Ifølge Dagens Industri anbefaler 14 analytikere kjøp, 12 anbefaler hold og fem anbefaler selg. I snitt har de et kursmål på 210 kroner per aksje.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.